'2010 KPSS çocukluk hayalimi yok etti'

Kağıt sanatçısı Ergül, 2010 KPSS'deki kopya iddiaları nedeniyle çocukluk hayali öğretmenlikten vazgeçip kağıttan süs eşyası yaparak geçimini sağlamaya başladığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2015 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'2010 KPSS çocukluk hayalimi yok etti'

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra ortaya çıkan kopya iddiaları nedeniyle parçaladığı hazırlık kitaplarının sayfalarından bazı süs eşyaları yapmaya başlayan ve zamanla "paper art" (kağıt sanatı) sanatçısı olan Özlem Ergül (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi bitirdikten sonra 4-5 yıl KPSS'ye hazırlandığını belirtti.

Bölümü için yeterli puanı alacakken, KPSS'de kopya skandalı yaşandığını ifade eden Ergül, "Sınavda birçok kişi tüm soruları yapıp atandı. Ben o kadar hazırlanmıştım ama tüm soruları yapamadım ve atanamadım. Birçok kişi soruların tamamını yaptığı için bizim puanlarımız düşük kaldı. Normalde o kadar soru yanıtlamayla daha iyi puan alıp atanabilirdim ama olmadı" diye konuştu.

2010 KPSS'ye yönelik başlatılan soruşturmanın birçok mağdura umut olduğunu belirten Ergül, "2010'da birçok arkadaşım KPSS'deki kopya skandalı nedeniyle davalar açtı. Ben de arkadaşlarımla birçok protesto ve eylemlere katıldım. Dava açan hiçbir arkadaşım olumlu sonuç alamadı. Davaları kazanamadılar. Kazanamayacağım bir dava için uğraşmak istemedim. Eylemlerde zaten kimse bizi fark etmedi. KPSS için savaş vermeyi ben çoktan bıraktım" ifadesini kullandı.

Kopya skandalı yüzünden bir daha KPSS'ye girmek istemediğini vurgulayan Ergül, "En büyük hayalim olan öğretmenliği şu an istemiyorum, o boyuta geldim. 2010 KPSS, çocukluk hayalimi, umutlarımı tamamen yok etti. 2010'a kadar hayallerimin peşinden koştum ama o kopyadan sonra ben de ne umut kaldı ne geleceğe yönelik hayaller" dedi.

KPSS kitaplarını parçalayıp süs eşyası yaptı

Sınavın ardından elinde kalan KPSS hazırlık kitaplarını parçalamaya verdiğini anlatan Ergül, parçaladığı KPSS kitaplarının sayfalarından küçük süs eşyaları yapmaya başladığını söyledi.

KPSS kitaplarının hayal dünyasında farklı şekillere büründüğünü belirten Ergül, "Zamanla paper art sanatçısı oldum. El yeteneğimi ilerletiyorum. Halen ailemle yaşıyorum. Kendi ekonomik özgürlüğüm yok. İşsizim. Kağıtlardan, vazo, melek objeleri, ekmeklik, sepet gibi şeyler yapıyorum ama Türkiye'de fazla bilinmediğinden maddi getirisi çok yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber