Aynı mahkeme yetkim yok diyerek red kararı vermiş

25 Nisan'da Silivri'deki paralelci tutuklulara tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza hakimi Mustafa Başer'in, geçen ay yapılan benzer bir başvuruya, yetkisi olmadığını gerekçe göstererek 'red' kararı verdiği ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Nisan 2015 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aynı mahkeme yetkim yok diyerek red kararı vermiş

Kemal Gümüş

Verdiği tahliye kararıyla paralel yapının 25 Nisan'daki hukuk darbesi girişiminde kilit rol oynayan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in talimatla hareket ettiği belgelendi. Hakim Başer'in 25 Nisan'da kabul ederek tahliye kararı verdiği talebin bir benzerini 1 ay önce "yetkim yok" diyerek reddettiği ortaya çıktı.

Kısa sürede ne değişti

32. Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Mustafa Başer, paralel yapı tutuklularından eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün avukatı Cemalettin Mutlu'nun 4 Mart'ta yaptığı reddi hakim talebini reddederken "hakimlerin heyet olarak ve topluca red edilmesi mümkün olmadığından... talebin reddine karar verilmiştir' ifadesini kullanmış. 1 ay önce paralel yapı avukatlarının aynı içerikteki başvurusunu bu kadar açık ve net bir ifadeyle reddeden bir hukukçunun 1 ay sonra benzer bir başvuruyu kabul ederek, 1 ay önceki kararının tam aksi yönde karar vermesi, 25 Nisan darbe girişiminin Pensilvanya'dan gelen talimatla yönetildiğinin, ve hakim Başer'in gelen talimatla hareket ettiğinin ispatı oldu.

Bu arada sadece Mustafa Başer'in değil, İstanbul 4-26-32-46-65-68 ve 72. Asliye Ceza Mahkemelerinin de, paralel yapı avukatlarının daha önceki tüm Sulh Ceza Hakimlerinin reddi yönündeki taleplerine olumsuz cevap verdikleri öğrenildi. 10 ayrı Sulh Ceza Hakiminin reddi yönünde karar verdikten sonra açığa alınan Metin Özçelik'in 19 sayfalık karar metninde 'Sulh Ceza Hakimlikleri ile ilgili basında çıkan haberler ve sosyal medya hesaplarındaki mesajları da dayanak gösterdiği belirlendi.

Fuat Avni'den ilham mı

Hakim Metin Özçelik isim vermeden sosyal medya fenomeni Fuat Avni'yi atıfda bulundu. Özçelik, operasyon öncesinde ve sırasında tutuklanacak isimlerin sosyal medya hesaplarından önceden ilan edilmesini de 'Sulh Ceza Hakimleri'nin tarafsız olmadığı yönündeki kararına gerekçe gösterdi.

NE YAMAN ÇELİŞKİ...

4 Mart 2015'te 'yetkim yok' diyerek reddettiği talebe, bir ay sonra tam aksi yönde bir karar veren hakim Başer'in Pensilvanya'dan gelen talimatla kararını değiştirdiği belgelenmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber