Instagram'a yeni arama özellikleri geldi

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'a harita üzerinde fotoğraf bulma özelliği geldi. Ayrıca uygulama üzerinden popüler mekan, etiket ya da kişi araması yapılabilecek.

Haber Giriş : 24 Haziran 2015 20:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Instagram'a yeni arama özellikleri geldi

Fotoğraf alanındaki en yaygın sosyal ağlardan olan Instagram, yeni özelliklere kavuştu. Bunlar arasında en dikkat çekeni fotoğrafları harita üzerinde yüklenen fotoğrafları gösterebilme özelliği oldu. Uygulamaya gelen yeni arama özelliği önceki sürümdekine göre daha da geliştirildi. Arama özelliği artık harita üzerinde yüklenen fotoğrafları da gösterecek şekilde düzenlendi. Ayrıca kullanıcılar artık kişileri, etiketleri ve mekanları da arayabilecekler.

Uygulamanın Explore (Keşfet) isimli yeni eklenen tabında bulunan özellikler arasında popüler etiketler, popüler kişiler ve popüler yerler gibi seçenekler de yer alıyor. Yeni özellikler ilk olarak ABD'deki kullanıcılara sunuldu. İlerleyen günlerde farklı ülkelerde de bu yeni özelliklerin kullanıma sunulması bekleniyor.

Facebook satın almıştı

Sosyal ağ Facebook tarafından 2012 yılında 1 milyar dolara satın alınan Instagram'ın üye sayısı 300 milyon. Sosyal ağa günde 70 milyon fotoğraf yükleniyor.

Kaynak: Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber