Ortak çağrı: İyi niyet gösterip polisleri serbest bıraksınlar

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından iki gün arayla kaçırılan polis memurları Vedat Kaya ve Sedat Yabalak'tan henüz bir haber alınamadı. Her iki polis memurunun evinde endişeli ve meraklı bekleyiş sürüyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ortak çağrı: İyi niyet gösterip polisleri serbest bıraksınlar

PKK'lı teröristler tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaçırılan polis memurları Vedat Kaya ve Sedat Yabalak'ın ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Polis memurlarından bugüne kadar haber alamayan yakınlarının umutları sönmüş değil. Ortak çağrı ise, "PKK iyi niyetini göstersin, polisleri serbest bıraksın" PKK'nın elinde tutuğu polis memurları Vedat Kaya ve Sedat Yabalak'tan haber alınamaması PKK'nın daha önce de kaçırdığı kamu görevlilerini uzun süre rehin tutup, 'açılım süreci'nde pazarlık konusu yapmasını akıllara getirdi. Vedat Kaya'nın ağabeyi Asaf Kaya,"Kardeşimi koz olarak kullanacakları belli. Bunu her zaman yapıyorlar. Hiçbir irtibata geçemedik, bir sesini duysak veya haber alsak içimiz ferahlayacak" dedi. Kardeşine kavuşmak istediklerini dile getiren ağabey Asaf Kaya, "PKK silahları bırakmalı. Böyle adam kaçırarak olmaz, çözüm şekli değildir. 'Ateşkes' diyorlarsa iyi niyetlerini göstermeleri, bir adım atmaları lazım" diye konuştu.

Eşi ve çocuklarının gözü önünde kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın annesi Dursun Yabalak ise , "Ben çocuğumun sağ salim teslim edilmesini istiyorum. İnsafa gelsinler, yapmasınlar, milletin çocuğunu kaçırmasınlar dedi.

Anne: Biz de Kürt'üz

Kendilerinin de Kürt olduğunu söyleyen anne Dursun Yabalak terör örgütünün can yakmakla bir kazanç elde edemeyeceğini dile getirdi.

Polis memuru Vedat Kaya, 25 Temmuz, Sedat Yabalak ise 27 Temmuz'da Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber