Davutoğlu'ndan Demirtaş'a net mesaj

Davutoğlu, STK temsilcileriyle yemekte bir araya geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2015 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a net mesaj

Davutoğlu, STK temsilcileriyle yemekte bir araya geldi:

Şanlıutfa Nevali Hotel'de, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'ya her gelişinde şehrin atmosferinden, manevi ikliminden feyz alarak döndüklerini söyledi.

-"Herkes zihnindekini açık konuşsun. Demirtaş'a söylüyorum, bu fikirler serdedilirken, ayaklanma çağrıları yapılırken, Kobani olayları bahane edilerek 6-8 Ekim'de bütün şehirlerimiz, bir ateş görüntüsü içine sokulurken neredeydiler, niye 'Çatışmasızlık' demediler"
- "İki polisimiz şehit edildiği gün çıkıp deselerdi ki dönüp o terör baronlarına ve kullandığı tabirle söylüyorum o terör gladyosuna 'Yapmayın bu terörü' deme cesaretini göstermeyenler şimdi çatışmasızlıktan ve bize meydan okumaktan bahsediyorlar. Şimdi yavaş yavaş 'Elleri tetikten çeksin PKK' diyor. Geç oldu ama şimdilik doğru bir çağrı"
-"Dillerinde barış, Ankara'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilliği yaparak demokratik siyaset yaptıklarını iddia edecekler, sonra da dağlarda şehir kenarlarındaki silahlı grupların mevcudiyetini sanki doğalmış gibi konuşacaklar ve diyecekler ki 'Gelin müzakere edelim.' İşte buradan söylüyorum, Türkiye'de müzakerenin yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Orada her şey müzakere edilir. Onun dışında da kamu düzeni söz konusu olduğunda kimseyle hiç bir şey müzakere etmeyiz"
-"Hak ve özgürlük söz konusu olduğunda her şeyi konuşmaya hazırız. İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde her kesimden çok geniş katılımlı bir tablo oluştu. Biz o tablonun gereği olarak bir taraftan hükümet kurma çalışmaları yürütüyoruz. Gelin orada konuşalım. Silahlar konuşacağına fikirler konuşsun orada. Selam alıp selam verelim. Orada hep beraber ülkenin bütün meselelerini konuşalım ama orada konuşmadığınız meseleleri veya orada konuşmadığınız yöntemlerle bazı meseleleri farklı yerlerde konuşmaya kalkarsanız buna izin vermeyiz. Mesajımız budur"

- "Madem ki bütün bu süreçten ders aldılar, PKK'ya, 'Silahlarınızın tetiklerinden elinizi çekin' diyorlar ve çatışmasızlığı teklif ediyorlar, tamam, hep beraber resmi tamamlayalım. Şehirlerimizin etrafındaki ve içindeki, vatandaşlarımızı tehdit eden bütün yapıları da tasfiye edecekler"
- " (Demirtaş'ın Brüksel ziyareti) Demirtaş, Brüksel'de demokrasi arıyorsa Brüksel'de şöyle bir baksın etrafına. Brüksel'in dağlarına çıksın bakalım, Belçika'da terör yapan, bir takım çeteler, Belçika'nın dağlarında mı?"
- "Sonra oradan Almanya'ya, Fransa'ya gitsin. Tek tek o ülkeleri gezsin. Hangisinde bir terör örgütü dağlarda, halka baskı yapıyor. Hangisinde, 'şehir yapılanmaları' gibi laflar adı altında bir takım çeteler, bir sürü harflerle üretilen çeteler, halkı baskı altında tutuyor?"
- " Bütün Avrupa ülkelerini gezdi. Oraya gidip, Türkiye'yi şikayet edeceğine, Türkiye'ye gelip bunun hesabını versin"

-"90'lı yıllarda faili meçhuller için devlete, o zamanki birtakım yanlış uygulamalar sebebiyle sesini yükseltenler, niçin şimdi faili meçhuller için terör örgütüne bir şey söyleyemiyorlar. Neden sesleri kısık?"
-"Operasyonlar üzerinden kimse, 'Türkiye eski dönemlere mi dönüyor, 90'lara mı dönüyor' diye bir tereddüt içine girmesin. Şefkatimiz devlet olmanın bir gereğidir. Şefkatin bugünkü karşılığı da demokratik hak ve özgürlüklerdir. Ama bütün milletimiz de emin olsun ki şefkat yanında kudret göstermek gerektiğinde de kudretimizi en güçlü şekilde göstermeye muktediriz"
-"Komşusunu katleden, gece yarısı uyuyan masum insanları öldüren, sınırımızdaki askeri öldüren ya da Suruç'ta olduğu gibi, Diyarbakır'da seçim öncesinde olduğu gibi vatandaşlarımızı katleden. Diyarbakır'da trafik kazasına müdahale için giden polisimizi katleden, ister DAEŞ olsun, ister PKK olsun, ister DHKP/C olsun, onlar da bilsinler ki bizim devletimizin kudret eli onların üzerinde olacaktır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber