Memurla ipler koptu

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura zammını kendi arasında görüşen bakanlar, Uzlaştırma Kurulu önerisini, yükü 6 milyar YTL'ye çıkaracağı için rafa kaldırdı

UZLAŞTIRMA Kurulu'nun memur zammı önerisine yönelik bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantıda, memurla uzlaşmanın mümkün olmadığı kanaatine varıldı. Kurul'un önerisi, hükümetin öngördüğü 3 milyar YTL'lik zam maliyetini 6 milyar YTL'ye çıkaracağı için rafa kalktı.

DAVET YOK

KURUL kararının üzerinden bir hafta geçti. Ancak konfederasyonları görüşmeye davet etmeyen Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, hafta sonuna kadar da programının yoğun olduğu ve uzlaşmaya dair umudunun kalmadığı belirtiliyor. Şahin'in zam hesabını direkt Bakanlar Kurulu'na sunacağı öğrenildi.

YETKİLİLER, 2007 memur maaş zammının önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu'nda netleştirilebileceğini belirttiler. Yetkililer, hükümetin zam teklifini artırabileceğini ancak şu ana kadarki değerlendirmelerde, getirilen teklifin üzerine çıkılacağına dair bir karar alınmadığını söylediler.

İŞTE ÖNERİ

UZLAŞTIRMA Kurulu ?Düşük ücretliye yüzde 6+6, yüksek ücretliye yüzde 5+5 zam ve denge tazminatı alamayan memura 50+20 YTL'lik denge tazminatı ödenmesi' yönünde öneride bulunmuştu. Memur konfederasyonları da Uzlaştırma Kurulu'nun önerisini olumlu karşıladıklarını açıklamışlardı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber