Mahkeme kararıyla bütünleme sınav hakkı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin bütünleme hakkı için İstanbul 2. İdare mahkemesine açtığı davanın öğrencileri lehine sonuçlanması üzerine, üniversite yönetimi apar topar Eylül ayının ilk haftasına bütünleme sınavı koydu.

Okulun internet sitesinden duyurulan bütünleme sınav tarihleri, öğrencilerin tatilde olması nedeniyle pek çok ilgili öğrenciye ulaşmadı. Mahkeme kararı ile bütünleme sınav hakkı kazanan pek çok öğrenci, haktan haberdar olmadığı için, sınavı kaçırdı.

Üniversite öğrencisi Türküler Özgül, Meliha Bora ve Huri Kiraz Özdoğan'ın bütünleme sınavı hakkı kazanabilmek için açtıkları dava İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Mahkeme bütünleme yapılmamasının önündeki en gel olan Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 49 ve 51. maddelerini yasaya ve hukuka aykırı oldukları gerekçesiyle iptal etti.

KARAR EMSAL OLACAK

Davcılardan Türküler Özgüleri "Pek çok arkadaşımız sınavları kaçırsa da bu karar emsal olacak. Bir kaç üniversite daha yönetmelikle bütünlemeleri kaldırarak öğrencilerin yıl kaybına neden oldu. Kazanılan bu dava bütünleme sınav hakkı verilmeyen diğer üniversitelere de örnek olacaktır" dedi.

Üniversitenin bütünleme sınavlarını yapmakla birlikte kararı Danıştay'da temyiz ettiği bildirildi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber