81 öğretmene kuş gribi dersi...

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine 81 ilden birer öğretmene, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince kuş gribine karşı alınacak önlemler konusunda eğitim verildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin 81 ilden birer öğretmene verdiği kuş gribine karşı bilgiler, bu öğretmenlerle illerindeki diğer eğitimcilere aktarılacak.

Öğrencilerin kuş gribi konusunda sağlıklı bilgilendirilmesi için gerçekleşen etkinlik konusunda ANKA'ya açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan kuş gribinden korunmanın en etkili yolunun eğitim olduğunu söyledi. Buzgan, bu eğitimin özellikle okullarda verilmesi gerektiğini ifade ederek, ?Koruma tedbirleri konusunda çocuklar en hassas grubu oluşturuyor, çünkü kümes hayvanlarıyla özellikle çocuklar arasında kontrolsüz bir temas var. Bu çocukları eğitecek öğretmenlerin bilgilendirilmesi çok önemli? diye konuştu.

Havaların soğumasıyla göçmen kuşların Türkiye'den ayrılma dönemlerinin başladığını belirten Buzgan Türkiye'nin göç yollarında bulunduğunu bu nedenle gerekli önlemleri alınması gerektiğini kaydetti. Buzgan Çevre ve Orman Bakanlığı'na bir yazı yazarak sulak alanların fazla olduğu yerlerde evcil kanatlıların serbest dolaşmasına izin verilmemesini istediklerini belirtirken, ?Biz gerekli önlemleri alıyoruz, çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor? dedi.

Eğitim alan öğretmenlere birer kuş gribi broşürü de dağıtıldı. Broşürde özellikle kanatlı hayvan etlerinin ve yumurtalarının iyice pişirildikten sonra tüketilmesi, etlerin pişirme öncesinde kullanılan bıçak, kesme tahtası gibi malzemelerin deterjanla iyice yıkanması, ayrıca ellerin de etlerin hazırlanmasından önce ve sonra bol sabunla iyice temizlenmesi önerildi. Ayrıca, hasta veya ölen kanatlı hayvanlarla eldiven maske gibi koruyucu önlemler olmadan temas eden kişilerin en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna gitmeleri gerektiği belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber