Öğretmen eylemine elektrik engeli

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda olan ders kitaplarını inceleme yetkisini yönetmelikle genel müdürlüklere alması öğretmenler tarafından dokuz saatlik oturma eylemiyle protesto edildi.

Talim Terbiye Kurulu çalışanlarının eylemi, bina elektriğinin idare tarafından kesilmesiyle engellenmek istendi. Bunun üzerine mumlar yakan yaklaşık 90 öğretmene, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerden de destek geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Talim Terbiye Kurulu'na yasayla verilen ders kitaplarını inceleme yetkisini, çıkardığı yönetmelikle genel müdürlüklere dağıtması eğitimcilerin tepkisini çekti. Talim Terbiye Kurulu'nda çalışan Eğitim-Sen'li öğretmenler, kurulun en önemli işlevinin yok edilmek istendiğini belirterek, yönetmelik değişikliğine karşı bugün saat 15.00'te kurum bahçesinde oturma eylemi başlattı. 21.00'e kadar süren eyleme, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Eğitim fakültelerinden akademisyenler, TMMOB, Tüm-Bel-Sen, KESK Ankara Şubeleri, Öğrenci Velileri Derneği yöneticileri, CHP milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Engin Altay'la CHP Ankara İl Örgütü de destek verdi.

BAHÇEYE ELEKTRİK VERİLMEDİ

Oturma eyleminin sürdüğü Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı binasında elektrikler saat 17.30'da idarece kesildi. Öğretmenler, bahçede sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi yapamadı. Bu engele rağmen eylemlerini sürdüren öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetki devrinde ısrarcı olması durumunda önümüzdeki hafta Perşembe günü saat 24.00'e kadar, sonraki hafta Perşembe günü ise sabaha kadar eylem yapma kararı aldı. Öğretmenler, elektriklerin yine kesilmesi ihtimaline karşı kurum bahçesine jeneratör de getirecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber