Bolu Müftüsü: Ramazan'da zam yapmak günah

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Müftüsü Ahmet Okutan, Ramazan ayının yaklaşmasını fırsat bilerek gıda maddelerine zam yapmanın, din açısından tasvip edilmediğini, bunu yapanların günah işleyeceğini söyledi.

Ramazan ayının nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükafatın arttığı bir ay olduğunu belirten Müftü Okutan şöyle devam etti:

?Ramazan ayı; tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır. Sayısız güzellikleri ile manevi hayatımızı kuşatan bu kutsal ayı fırsat ve vurgun ayı haline çevirmek, din açısından tasvip edilecek bir olay değildir.'' Müslüman kişinin hiçbir zaman haksız kazanç sağlamayacağını söyleyen Müftü Okutan konuşmasına şöyle devam etti; ?Öksüz ve yetimlerin sevindirileceği, kimsesizlerin yanında olunacağı, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç olanların imdadına koşulacağı, israf ve gösterişe kaçan iftar davetleri yerine fakir ve muhtaçların da katıldığı sofraların tercih edileceği bir mubarek ayı vurgun ayı haline dönüştürmek dinen günahtır. Ramazan ayını fırsat bilip, gıda maddelerine zam yapılarak haksız kazanç sağlanması, din açısından tasvip edilmeyen bir olaydır. Müslüman olan bir kimse Ramazan ayında değil, hiçbir ayda haksız kazanç sağlamaz. Zam konusunda Ramazan ayında daha da dikkatli olunması gerekir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber