Hükümet memurlarla 21 Eylül'de masaya oturacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Personel Başkanlığı, Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'e gönderdiği yazıyla, tarafları 21 Eylül Perşembe günü saat 10.30'da Başbakanlık Yeni Bina'da toplantıya çağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzlaştırma Kurulu kararlarının, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için yeni bir tartışma zemini oluşturduğunu söyledi.

Hükümet'ten Perşembe günü yapılacak toplantıda bu doğrultuda bir yaklaşım beklediklerini ifade eden Akyıldız, Uzlaşma Kurulu kararları dikkate alınarak yapılacak bir tartışmanın uzlaşma yolunda önemli bir adım olacağını kaydetti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Hükümet'in kurul kararlarını değerlendirdiğini umduklarını belirtti. Hükümet'in en azından Uzlaştırma Kurulu kararlarını uygulamasını beklediklerini vurgulayan Aksu, bunun yanında kendilerine sunulacak teklifin büyük önem taşığını dile getirdi.

-TEKLİFLER-

Hükümet'in sunduğu zam tekliflerinin sendikalar tarafından kabul edilmemesi nedeniyle toplu görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Sendikalara iki teklif sunan Hükümet'in birinci teklifi, en yüksek maaş alan memurların maaşlarında gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif yüzde 5,1, en düşük maaş alan memurların maaşlarında da aynı dönemler için yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 8.2'lik artış öngörüyordu.

İkinci teklifte ise bütün memurların maaşlarının gelecek yılın ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif 5.1 oranında arttırılması, buna ilave olarak en düşük maaş alan ve döner sermayeden yararlanamayan yaklaşık 1 milyon 400 bin memura birinci ve ikinci 6 aylarda 20'şer YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer alıyordu.

Türkiye Kamu-Sen, en düşük devlet memuru maaşının 1023 YTL'ye yükseltilmesini önermişti. Memur-Sen ise tüm memurlara yılın birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 7'şer oranında zam yapılmasını, ek ödeme almayan ve döner sermayeden yararlanmayanlara, ayrıca 50+50 YTL denge tazminatı ödenmesini talep etmişti.

Uzlaştırma Kurulu, memur maaşlarına, gelecek yılın birinci ve ikinci altı aylarında, düşük maaş alanlar için yüzde 6'şar, yüksek maaş alanlar için yüzde 5'er zam, ayrıca ek ödeme almayan memurların maaşlarında 50+20 YTL iyileştirme yapılması yönünde görüş bildirmişti. Kurulun kararlarının bağlayıcılığı bulunmuyor. Tarafların mutabakata varamamaları halinde son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber