'Öğretmen hakareti intihara sürükledi' iddiası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Ticaret Borsası Lisesi 8. sınıf öğrencisi B.S.'nin intihara teşebbüsünün altında edebiyat öğretmenin sarf ettiği sözler olduğu iddia edildi.

Yaz döneminde girdiği bütünleme sınavlarını veremediği, bu nedenle teyzesinin Reşatbey Mahallesi'ndeki evinin 3. katından atlayarak intihara kalkıştığı öne sürülen B.S.'nin yakınları, okul arkadaşları ve çok sayıda öğrenci velisi bugün okula giderek genç kızın intiharından sorumlu tuttukları müdür yardımcısı ve aynı zamanda okulun edebiyat öğretmeni H.Ö. ve müdür H.Ç. ile görüşmek istedi.

Ancak B.S.'nin yakınları ve veliler, genç kızı intihara sürükleyen hakaret içerikli sözler söylediğini ileri sürdükleri müdür yardımcısı H.Ö ile görüşemedi. Okul bahçesinde alkışlarla okul yönetimini protesto eden veliler, "Çocuklarımızı öğretmenlere de mi teslim edemeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Protesto sırasında B.S.'nin halası Hülya Közig ve kuzeni Kamile Közig sinir krizi geçirdi. Genç kızın yakınları arkadaşları tarafından sakinleştirildi.

İntihar girişiminin ardından hastaneye kaldırılan ve 5 gündür yoğun bakımda olan B. S.'nin amcası Tarık Safalı, yeğeninin intiharından sorumlu tuttuğu H.Ö.'nün açığa alınmasını istedi. Bütünleme sınavlarına kısa kollu elbiseyle gelen yeğenine müdür yardımcısı H.Ö. tarafından, 'Böyle öğrenci olur mu, E-5'e gidin' şeklinde hakaret edildiğini ileri süren Safalı, "15 yaşında bir genç kız ölümle pençeleşiyor. Yere çarptıktan sonra dalağı parçalanmış, 5 gündür yoğun bakımda" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisine okul yönetiminden bir bilgi gelmediğini, ancak söz konusu olayla ilgili gerekli incelemenin yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber