Gönül: Her şeye 'hayır' diyen bir yapıyla karşılaştık

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gönül: - "Bu seçimler gerçekten tarihi ve çok önemli bir dönemecin olduğu bir seçim olacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2015 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönül: Her şeye 'hayır' diyen bir yapıyla karşılaştık

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, seçimlerin millete, ülkeye hayırlar getirmesini temenni ederek, "Bu seçimler gerçekten tarihi ve çok önemli bir dönemecin olduğu bir seçim olacak" dedi.

Serdivan Belediyesi Konferans Salonun'ndaki İl Kadın Kolları Danışma Meclisi'ne katılan Gönül, seçilmiş alanlarda her bir kadının görev almaya başladığı dönemde olunduğunu söyledi.

Gönül, "Meclis'te kadın milletvekili oranı 2002'de yüzde 4'tü. 2007'de yüzde 9'a, 2011'de yüzde 14'e çıktı, 2015 seçimlerinde ise yüzde 18'ler civarına geldi. Yani her seçimde, her 5 senede yüzde 5'lik artışlarla bu ivme yukarı doğru gidiyor" diye konuştu.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle yola çıktıklarını anlatan Gönül, "Her bir uygulamamızın, politikamızın merkezine insanımızı koyduk. Her bir insanımızın da bu ülkenin evladı olmaktan gurur duyacağı bir Türkiye hayaliyle çalışmaya başladık. Bir insanımızın 'benim şöyle bir derdim var' dediğinde 'senin öyle bir derdin yok' demedik, kulak kesildik, her derde derman olmaya çalıştık. Yapabileceğimiz şeylerin yapma gayretinde olduk" ifadelerini kullandı.

Gönül, yapamayacakları hiçbir şeye söz vermediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk. Milletimizi hiçbir zaman yanıltmadık, hiçbir zaman başını öne eğdirmedik. Dolayısıyla her bir insanımıza gittiğimizde başımız dik, alnımız açık, onların her zaman iyi ve zor günlerinde yanlarında olma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Her bir teşkilat mensubu aslında halkımızın ta kendisi. Dolayısıyla onlarla olan gönül bağlarını, birebir temaslarını, yüz yüze iletişimini kurduktan sonra aslında hiçbir sıkıntının olmadığını görüyoruz çünkü her bir insanımız bu ülkenin vatandaşı olmaktan tabii ki gurur duymayı ister, yarınından endişe etmemek ister, çocuklarına çok daha güzel bir Türkiye bırakmak ister, hepimizin gayreti bu."

"Her şeye 'hayır' diyen bir yapıyla karşılaştık"

Gönül, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu okuduklarını belirterek, herkesin alması gereken dersleri çıkardığını, AK Parti olarak bu seçimde nerede eksik yaptıklarını, her bölgenin, her şeyi değerlendirdiğini vurguladı.

Koalisyon görüşmelerinde neticenin çıkmadığını hatırlatan Gönül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ondan sonraki süreci zaten hep birlikte gördük. Ne koalisyon ne seçim hükumeti ne de erken seçim, her şeye 'hayır' diyen bir yapıyla karşılaştık ve netice geldiğimiz noktada 1 Kasım'da tekrar bir seçimle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu seçimlerin öncelikle milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu seçimler gerçekten tarihi ve çok önemli bir dönemecin olduğu bir seçim olacak. Dolayısıyla ülkemizin istikrarı ve güven ortamının devam etmesi için bu seçimlerde artık hem ülkenin yönetimiyle birlikte hem de seçimi gerçekleştirmek sorumluluğuyla birlikte bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz ve çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber