Erdoğan: Şehit ailelerinden tepki gördüğüm yalan

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Orada (Dağlıca) yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2015 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Şehit ailelerinden tepki gördüğüm yalan

DAĞLICA SALDIRISI

Herşeyden önce üzüntülüyüz. Genelkurmay, valilik ve oradaki kolordu komutanı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir güvenlik toplantısı yapılıyor Ankara'da.

Üzüntülüyüz, çalışmalar devam ediyor. Başımız sağolsun.

Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay meydana geliyor. Zırhlı araçların ardarda geçişi sırasında böyle bir olay oluyor. Temennim odur ki; şu an yapılacak açıklama ve orada alınacak önlemler çok daha kararlı olacaktır. Bölgede atılacak adımlar daha kararlı olacak

O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor.

Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada ardı ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin.

ERKEN SEÇİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer 400 milletvekilliğini alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu. Her şeyden önce bir yeni Türkiye hareketini, bir adımını atmak için böyle bir şey çok çok önemliydi. Diyelim ki ben Başbakanımıza hükümeti kurmayla ilgili görev verdim. CHP'yle görüşmeler yapıldı. Eğer CHP'yle mutabık kalınabilseydi, iki partinin sayısı bir anayasayı inşa etme noktasında yeterli bir sayıydı ama maalesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra MHP ile görüşmeler oldu. O tabi belki anayasayı kurmaya yeterli değildi ama en azından millete gitme noktasında, bir referandum noktasında böyle bir imkanı sağlayabilirdi fakat MHP ile de böyle bir anlayış maalesef görülemedi. Bir taraftan teröre karşı olduğunu söyleyeceksin. Teröre karşı olduğunu söyleyenler, kalkıp da elini, vücudunu taşın altına koymayacak. Şimdi böyle bir anlayış olamaz, böyle bir milli duruş, bir milli yaklaşım olamaz. Maalesef bunlar da yaşandı. Tabii ki ondan sonra da ben anayasanın bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak süratle ülkemizi seçime götürmenin gayreti içerisinde oldum" dedi.

SÜREÇTE SİLAH STOĞU YAPILDI

Çözüm sürecine ihanet ederek değerlendirildi. Çözüm süreci bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Şimdi Valilikler vasıtasıyla sokağa çıkma yasağı ilan ederken evlerde kimler var. Bunu görecek. Bunun amacı bu. Bu OHAL değildir. Sürelidir.

TERÖRE KARŞI ORTAK BİR TAVIR YOK

Teröre karşı ortak bir siyasi dil geliştiremedik. Suriye ile ilgili bir karar alındı. Neler yaşadık, sonuç olarak karar alındı. Teröre karşı ortak bir tavır alınması ve ortak bir blok oluşturulması gerekiyor.Bu terörle mücadelede milli birlik ve kardeşlik olması gerekiyor. Milli birlik ve kardeşlik projesine bir parti karşı çıktı. Milliyetçiysen buna karşı çıkmayacaksın. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik şart

Bunlar Türkiye'yi, Türkiye devletini batı ülkelerine şikayet edecek kadar alçalmışlardır. bunlar cenazelere gelir orada nasıl bir manipüle ederiz, ne çıkartabiliriz diye düşünüyorlar.

Bunlar acılardan rant elde etmeye çalışıyorlar. biz o kayıtları önlerine döktüğümüzde ne cevap verecekler, bunlarda o yüz yok ki, neyse at denize balık bilmezse Halik bilir.

AHLAKSIZLIĞIN DANİSKASI

400 vekili verin cümlesini şehitler için söylemişim gibi yansıttı demeleri ahlaksızlığın daniskası. Acaba buradan nasıl bir rant elde edebiliriz onun derdindeler. Bu zaten paralel yapıyla ortak hareket ediyorlar. Bunlar Türkiye'yi avrupaya şikayet edecek kadar alçaldılar. Bunlar için şehit cenazeleri sadece propaganda malzemesi. Cenazenin bir adabı vardır. Bunlarda o adap filan yok. Üzüntü ve kızgınlık ile izliyorum. Bizim 400 milletvekili dedğimiz olay yeni anayasa yeni Türkiye için bir açıklamaydı. Tabii böyle olayları da minimize edecek bir açıklamaydı.

KAÇAK SAVCILARIN İADESİ

Bunların işlemiş oldukları şuç İnterpol suçuna girmediği için İntepol'den istemedik, o şekilde aranmıyor. O şekilde değil normal suçlu olarak iadesini istedik. İadeler konusunda çatışmalar devam ediyor.

MEDYA ALGI OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit ailelerinden tepki gördüğüm yalan. Medya manipülasyonu ve ahlaksızlık. Üzüntünün içinde olması gerekirken, rant içindeler. Paralel yapı hep bunların peşinden koştu.

DAEŞ'İ VURUYORUZ, YARDIM ETMİYORUZ

DAEŞ bir terör örgütüdür, Onlarlar da mücadelemiz devam etmektedir. Bu terör örgütü İslam'a zarar veriyor. PKK ve DAEŞ'le mücademiz devam edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber