Kaçırılan polisler'den aylardır haber alınamıyor

İnsan Hakları Derneği ve İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısına, 24 Temmuz ve 28 Temmuz'da Diyarbakır Bingöl karayolunda kaçırılan polis memurları Vedat K. ve Sedat Y., 13 Ağustos'ta Diyarbakır Lice karayolunda alıkonulan er Sedat S. ile 18 Eylül'de Tunceli- Erzincan karayolunda kaçırılan Astsubay Semih Ö.'nün yakınları katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2015 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçırılan polisler'den aylardır haber alınamıyor

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "PKK/HPG'nin, elinde tuttuğu asker ve polislerin can güvenliğinden sorumlu olduğunu ailelerin ve demokratik kamuoyunun alıkonulan kişilerin serbest bırakılması isteğini dikkate alması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor ve bu kişileri teslim alabileceğimizi belirtiyoruz" dedi.

'EŞİMİ GERİ İSTİYORUM'

Polis memuru Sedat Y.'nin eşi Burcu Y. eşinin teröristlerce götürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "2 aydır ağlıyorum. Çalmadığım kapı kalmadı. 3 çocuğumu Urfa'da bıraktım buraya geldim. Lütfen ne olur benimle gözyaşı döken insanların sesine kulak verin. Benim için dil, din, ırk hiçbir şey fark etmiyor. Ben anneyim ve eşim. 3-4 gün sonra bayram var. Bayram demek, yeni kıyafet demek, şeker, çikolata demek, ben çocuklarıma bunların hiçbirini alamadım. Bizim evde bayram yok. Buradan herkese sesleniyorum. Ben eşimi geri istiyorum. Bizim hiçbir suçumuz yok, günahımız yok. Ölümü hiç kimse hak etmiyor. Herkes yaşamayı hak ediyor" dedi. Er Sedat S.'nin dayısı Muhammet Y. de "Hiç kimsenin ne ailesi ne babası ağlasın. Bunları serbest bıraksınlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber