Doğu'da kar yağışı

PASTIRMA sıcaklarının ardından Doğu Anadolu'da yüksek kesimlerdeki yerleşim birimleri ile dağlara kar yağdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2015 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kar yağışı

Erzurum'un Palandöken İlçesi'ndeki Yıldızkent, Ardahan kent merkezleri, Erzincan'ın Kemah ve Kemaliye, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ile Büyük ve Küçük Ağrı Dağları, gece başlayan yağışla birlikte kar aldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, kar yağışı deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikteki tüm yerleşim birimleri ile dağlarda görüldü. Hava sıcaklıkları, kar yağışı ile birlikte bu kentlerde 4 derece düştü. Gecenin en sıcaklığı Palandöken Dağı'nda sıfırın altında 5.4 dereceye kadar düştü.

Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğuk hava, ilerleyen saatlerde kar yağışına neden oldu. Kent merkezi ve yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılayan vatandaşlar, kışın erken geldiğini belirtti.

Bölgedeki 6 ilde kar yağışı bekleniyor

Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan için kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzeydoğu Anadolu'nun genelinde havanın parçalı bulutlu, aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı olması bekleniyor.

Gece saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor, hava sıcaklıklarında ise önemli değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarın çeşitli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen Erzurum'da en yüksek hava sıcaklığının 7, en düşük 1, Kars ve Ardahan'da en yüksek 5, en düşük 0, Ağrı'da en yüksek 8, en düşük 3, Iğdır'da en yüksek 11, en düşük 7 ve Erzincan'da da en yüksek 12, en düşük 6 derece olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber