Bakanın asker oğlu Lübnan'da

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri'nin TCG Gaziantep Firkateyni, UNIFIL Deniz Görev Kuvveti'nde görev yapmak üzere Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nden dün Lübnan'a doğru yola çıktı. Firkateyndeki yüzlerce askerin arasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'de vatani görevini yapan oğlu 29 yaşındaki Bülent Yıldırım da vardı. Bülent Yıldırım, 4 ay Lübnan açıklarında UNIFIL Barış Gücü'nde serdümen olarak görev yapacak.

Türkiye'de, başbakan, bakan ve siyasetçi çocuklarının askerlikleri her zaman tartışma konusu olurken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın asker oğlu Lübnan'a gönüllü giderek önemli bir adım attı. Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü mezunu Yıldırım, uzak yol kaptanı olarak çalışıyordu. Askerlik için yedek subay sınavında kısa dönem tercihi yapan Yıldırım, bundan iki ay önce İzmir Poligon Merkezi'nde askerlik görevine başlamıştı.

Politikacı çocuklarının askerliklerini risksiz bölgelerde yaptığı tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Bülent Yıldırım, Lübnan'da görev yapacak Barış Gücü'nde yer alacak. Lübnan'a giden Barış Gücü, Bülent Yıldırım'ın uzmanlık alanı da olan denizcilerden oluşuyor.

AKŞAM Gazetesi'ne konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Önceki gün öğrendik. Kendisi istemiş, kurada çıkmış. Askerliği ocak ayı sonunda bitecek. Bu bir vatani görevdir. Kimse bunu siyasi şov olarak görmesin' dedi.

ANNESİ BİRAZ ÜZÜLDÜ

Yıldırım, eşinin konuyu nasıl karşıladığı yönündeki soruya ise 'Eşim hem gurur duydu hem de üzüldü. Kadınlar bu konuda biraz daha hassas oluyor' yanıtını verdi. Bülent Yıldırım'ın Lübnan'a gitme ihtimali daha önce de gündeme gelmiş ve Yıldırım, 'Biz tek bir askerimizin tırnağı bile incinse rahatsızlık duyarız. 'Ya giderse' diye endişem yok. Bizim çocuğumuzun diğer askerlerimizden ayrıcalıklı tutulması konusunda ne bir ricamız olur ne de böyle bir beklentimiz olur. Nerede olursa olsun askerliğini gururla tamamlar' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber