Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaşmalar onaylandı

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile imzaladığı anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaşmalar onaylandı

Türkiye ve AB Komisyonu arasında imzalanan, Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Geçiş Dönemi Desteği ve Kurumsal Yapılanma Bileşeni Çerçevesinde 2013 Yılı İçin Türkiye Ulusal Programına Yönelik Finansman Anlaşması'na 1 No'lu ek ile ilişik notalar onaylandı.

AB fonlarının daha etkin kullanımının sağlanması ve Suriye krizinin Türkiye üzerinde devam eden etkilerini dikkate alan yeni bir projenin gündeme getirilmesi amacıyla bahsi geçen anlaşmada değişiklik yapıldığı belirtildi.

Ekte, belirli sözleşmelerin ihale süreçlerindeki gecikmeler nedeniyle ilgili fonların kullanımını tehlikeye soktuğundan yapılan istişareler sonucunda, 2 milyondan fazla Suriyelinin ülkede yol açtığı çeşitli zorluklara müdahale amacıyla Türkiye'ye ilave destek sağlamak üzere 7.6 milyon avronun "Suriye için AB Bölgesel Güven Fonuna Katkı" projesine yeniden tahsis edilmesinin uygun olduğu kaydedildi.

Program altında seçilen öncelikler arasında, "Yargı ve temel haklar, göç ve sınır yönetimi, enerji, tarım ve kırsal kalkınma" başlıklarının yer alacağı belirtildi.

Öte yandan Türkiye ile AB Komisyonu arasında 11 Aralık'ta imzalanan, ekli Finansman Anlaşması ile ilişik Kapak Notu da onaylandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber