Rekabet Kurulu 6 şirketin sözlü savunmasını aldı

Ege Bölgesinde çimento sektöründe faaliyet gösteren 6 şirketin sözlü savunması alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rekabet Kurulu 6 şirketin sözlü savunmasını aldı

Rekabet Kurulunda, haklarında soruşturma yürütülen Ege Bölgesi'nde çimento sektöründe faaliyet gösteren 6 şirketin sözlü savunması alındı.

Rekabet Kurulu Başkanı Ömer Torlak başkanlığındaki toplantıya Ege Bölgesi'nde çimento sektöründe faaliyet gösteren ve haklarında soruşturma yürütülen 6 firmanın temsilcileri katıldı.

Soruşturma heyeti, söz konusu şirketlere Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı eylemlerde bulundukları gerekçesiyle idari para cezası uygulanması gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşıldığını ifade etti.

Şirketlerin temsilcilerince yapılan savunmalarda, soruşturmaya konu dönemde herhangi bir uyumlu eylem içinde bulunulduğunu ortaya koyan ekonomik ve rasyonel gerekçeler olmadığı ileri sürüldü.

Şirketlerin piyasadaki etkinliklerini sürdürmek için rekabetçi olarak faaliyet gösterdikleri belirtilen savunmalarda şirketlere kanun kapsamında herhangi bir ihlal ve yaptırım kararı verilmemesi gerektiği kaydedildi.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararı 20 Ocak'ta duyurması planlanıyor. Kararın bu tarihten önce alınması durumunda kurumun internet sitesinden bilgilendirme yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber