Devlet iş arayanlara SMS ile haber verecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni personel alımında internet ve SMS servisinin kullanımına başlanıyor. Bunun için 20 milyon euro'luk altyapı yatırımı yapılacak

Gelecek yıl 55 bin yeni personel almayı planlayan hükümet, iş arayanları ve personel ihtiyacı bulunan kurumları bir araya getirecek yeni projeyi başlatacak. İnternet platformunda işçi ve memur adaylarını kapsayacak 'insan kaynakları havuzu' oluşturulurken, uygun pozisyon açıldığında iş arayanlara kısa mesaj (SMS) ile haber verilecek. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon euro olacak.

İş - Kur tarafından yürütülen e - işkur projesi 2007'de kamu çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilecek. Hem özel sektör hem de kamu çalışanlarının iş bulması için başvuracağı ilk nokta haline gelecek portal için Türkiye İş Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ÖSYM, TÜİK ve meslek kuruluşları ortak çalışacak.

Çalışmaları Ocak 2007'de başlayacak olan proje en geç 12 ay içerisinde tamamlanacak. Böylece sadece işçi statüsünde iş arayanlara yardım eden İş - Kur'un platformu genişletilecek.

Projeye göre, işsizler veya mevcut işini değiştirmek isteyenler belirlenen standartlara göre özgeçmiş hazırlacaklar. Hem işçi hem de memur alımında değerlendirilecek bu başvurular, insan kaynakları havuzunda birikecek.

Veritabanı ile bilgi paylaşımı

Tüm kamu kurumlarının oluşturulacak veritabanı üzerinden istediği özelliklerde personel arayabilmesine imkân sağlayacak sistem kurulması planlanırken, KPSS ve özel işe alım sınavlarına başvurular da portal üzerinden yapılacak.

Proje kapsamında verilecek hizmetler için SMS ve mobil hizmet altyapısı oluşturulacak. Böylece insan kaynağı havuzuna özgeçmişini bırakmış olan bir vatandaş, kendisine uygun bir iş imkânı doğduğunda SMS ile uyarılacak. Yeni personel alımı ilanları ve başvuru sonuçları da internet ortamında öğrenilebilecek.

Sistemdeki bilgilerin doğru ve güncel olmasına yönelik kontrol mekanizmaları kurulacak. Başvuru sahiplerinin portala gireceği bilgilerin en aza indirilmesi için KPSS ve adres veritabanı ile bilgi paylaşılacak.

Kırtasiye masrafı azalacak

Proje için 4.9 milyon euro'luk donanım, 6.3 milyon euoroluk yazılım ve 1.6 YTL'lik şebeke altyapısı yatırımı yapılacak. Eğitim, danışmanlık, fizibilite çalışmalarıyla birlikte projenin toplam maliyeti 20 milyon euro'yu bulacak. Projenin danışmanlık, teknik altyapı hizmetleri için ihaleye çıkılacak.

Kamunun personel alım işlerini kolaylaştıracak olan proje ile kırtasiyecilik ve idari giderlerden tasarruf sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber