Eğitimin forveti

Haber Giriş : 26 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Galatasaraylı futbolcu Hasan Kabze yeşil sahaların, babası Radi Kabze ise eğitimin yıldızı. Gittiği her okulu güzelleştirmek için canını dişine takan 25 yıllık eğitimci Kabze bir yıl önce tayin olduğu liseyi beş yıldızlı konfora kavuşturdu

SİVASLI işçi çocuğu Radi Kabze mesleğine aşık bir eğitimci. Ankara Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu'nu bitirir bitirmez eğitimci olarak Anadolu yollarına düştü. ?Ben yokluklarla boğuştum. Öğrencilerim aynı sıkıntıyı yaşamasın' dedi. Gittiği her okulu güzelleştirmek için canını dişine taktı. 14 yıl önce Afyon'dan İzmir Buca Ticaret Meslek Lisesi'ne müdür olarak tayin oldu. Okul binasını görünce şok yaşadı. Virane halindeki okul karşısında fazla düşünmedi ve kolları sıvadı.

VELİLER BULUŞTU

RADİ Öğretmen eğitimci arkadaşları ve öğrencileriyle bir yıl içinde okulu baştan aşağı yeniledi. Türkiye'de ilk kez öğrenci yönetim kurulunu oluşturdu. Okul yönetim kurulu toplantısında öğrenciler isteklerini dile getirdi. Yönetmelikte olmamasına karşı velilerin ayda bir kez toplanmasını sağladı. 14 yıl sonunda Buca Ticaret Meslek Lisesi, hem fiziki yapısı hem de başarısıyla örnek okullar arasında yerini aldı.

KOLLARI SIVADI

EYLÜL 2005'te Radi Öğretmen'in yine tayini çıktı. Veliler bırakmak istemedi. Okulundan gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu kez Bornova'daki Altay Ticaret Meslek Lisesi'ne müdür olarak atandı. Okul binasını görünce 14 yıl önceki duygularını yeniden yaşadı. Çünkü okul binası adeta harabe durumdaydı. Sıvalar dökülmüş, Türkiye'nin kuş gribini en ateşli tartıştığı dönemde binanın çatısı güvercin yuvası olmuştu.

RADİ Öğretmen ilk günden işe başladı. Galatasaraylı futbolcu oğlu Hasan Kabze'nin yardım önerisini ?Sen kendi adına bir okul yaptırırsın' diye kabul etmedi. Öğretmen arkadaşlarıyla konuştu. Havuzlardan bilgisayar sınıflarına, spor kompleksinden kameralı güvenlik sistemlerine kadar birçok eksikliğin dört ayda tamamlanacağını söyledi. ?Projelerimi anlattığımda bana deli gözüyle baktılar' diyen Kabze 15 günün sonunda bütün öğretmenleri mucize değişime inandırdı.

YENİDEN YARATTI

İLK hafta bakanlıktan 48 bin YTL ödenek sağladı. Bankadan 12 bin YTL kredi çekmek istedi. Başka kredisi olduğundan talebi geri çevrildi. Krediyi Müdür Yardımcısı Mahmut Büyükbaş çekti. Temizlik sırasında çıkan 90 çuval gübre satıldı, çatı onarımında kullanıldı. Fizik öğretmeni Birol Danışman bahçeye havuz yapmak için işe koyuldu. Hayırseverler 28 bin YTL yardım yaptı. 518 öğrenci ise bahçeyi karış karış düzenledi.

TESİS KURACAK

200 BİN YTL'ye yenilenemez denen okul, yarı fiyata beş yıldızlı hale dönüştü. Okulun tamamı güvenlik kameralarıyla donatıldı, alarm sistemi kuruldu. Binanın ikinci katına havuz ile şark köşesi yapıldı. Şimdi sırada spor kompleksi var. Okul binasının yanındaki arsaya yap işlet devret modeliyle tesis kurulacak. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokolle Radi Öğretmen tesisin kullanıcısı, altı yıl sonrasında ise sahibi olacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber