'Oğlum doktor çıktı, artık yardım kabul edemem'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Havza ilçesinde geçimini simit fırınında çalışarak sağlayan bir kişi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gönderilen yakacak yardımını "Oğlum doktor çıktı, artık yardım kabul edemem" diyerek geri çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, geçimini simit fırınında çalışarak sağlayan ilçe sakinlerinden Cemil Kaygısız'ın 25 Mayıs Mahallesi'ndeki evine SYDV tarafından kışlık kömür gönderildi.

Ancak gelen yardımı kabul etmeyen ve başkasını verilmesini isteyen Kaygısız'ın, "Daha önce yardım alıyordum. Ama oğlum doktor çıktı. Artık yardım kabul edemem" diyerek kömürü almaması görevlileri şaşırtırken, aynı zamanda da duygulandırdı.

Daha önce geçimini sağlamakta zorlandığı için gelen yardımları kabul ettiğini belirten Kaygısız, kendisinden daha fazla yardıma ihtiyacı bulunanlar olduğunu ifade ederek, "Artık geçinmek için eskisi kadar zorlanmıyorum. Bu nedenle yardımın başkalarına verilmesini istedim" dedi.

Halen üniversite öğrenimi gören iki çocuğu daha bulunduğunu belirten Kaygısız, onların da bu yıl mezun olacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber