İstanbul'da terör operasyonu: 5 gözaltı

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin IŞİD'in para kuryeliğini yaptığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da terör operasyonu: 5 gözaltı

Edinilen bilgilere göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen istihbaratları değerlendirerek A.M.'nin liderliğini yaptığı bir şebekenin terör örgütü IŞİD'in para kuryeliğini yaptığını belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri, A.M.'nin sık sık Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine giderek örgüt sorumluları ile irtibata geçtiği belirlemesi üzerine harekete geçti. İki önce Fatih'te düzenlenen operasyonda şüpheli A.M. gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.M.'nin yapılan üst aramasında örgüte teslim edileceği iddia edilen 99 bin 800 dolar ele geçirildi. Polis ekipleri şüphelinin verdiği ifadeler doğrultusunda Nişanca Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesine düzenlediği operasyonda N.M., H.A., K.H.A. ve İ.V.'yi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yurt içinde toplanan ve yurt dışından gelen paraları Suriye ve Irak'taki örgüt sorumlularına teslim ettiği iddia edildi.

TUGAY SADAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber