Kıdemli memurlardan 'fazla ücret' protestosu

Adil olmayan ücret dağılımını ve iş yükünü protesto etmek için yürüyüş düzenleyen Maliye memurları, Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kıdemli memurlardan 'fazla ücret' protestosu

Dikmen caddesi Cemal Süreyya parkında toplanarak Maliye Bakanlığı'na yürüyen Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi çalışanlar aldıkları ücretin adil olmadığını ve iş yükünün yeni göreve başlayan memurların üzerinde olması gerekirken tam aksine eski kıdemli memurlarda olduğunu ifade ederek eylem gerçekleştirdi. 'Emeğe saygı istiyoruz', 'Ücrette adalet istiyoruz', 'Eşit işe eşit ücret için uzmanlık sınavı için tam destek' pankartları açan memurlar, basın açıklamasına başlamadan önce, Ankara patlamasında hayatını kaybeden 28 kişi için Türk Bayraklarını kaldırarak saygı duruşunda bulundu. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde, Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cevdet Sel açıklamalarda bulundu. Cevdet Sel, adil olmayan ücret dağılımının personelin psikolojisini bozduğunu, psikolojisi bozulan bir çok memurun antidepresan ilaç kullandığını ifade ederek sözlerin başladı. Kurum içinde iş tanımının yapılmadığını ifade eden Sel, "Aynı kurumda aynı serviste aynı masada aynı işi yapan memur, gelir uzmanından 1200 ila 1400 TL, yeni işe başlayan gelir uzmanı yardımcısından 500 lira daha az maaş almaktadır. Üstelik iş yükünün 25-30 yıllık eski memurların omuzlarında olduğu maliye teşkilatı içinde herkes tarafından bilinmektedir. Maliye Çalışanları çoğu kamu görevlilerine nazaran bilgi ve beceri bakımından üst düzey performans gösteren , yaptığı hatayı mali sorumluluk gereği kendi cebinden ödeyen, bu nedenle de derin bir mevzuat bilgisine sahip kişilerdir. Takdir edersiniz ki bizlerin hak ettiği ücretin boyutu hak ve adalete uygun olarak göz önüne alınmalıdır" dedi. Cevdet Sel, kurum içinde lisans mezunu çalışan 4200 personele, kurum içi gelir uzmanlık sınav hakkının verilerek düzenli olarak görevde yükselme sınavlarının açılması, Tüm maliye çalışanlarını kapsayacak şekilde mali hizmetler sınıfının ihdas edilmesi, Maliye çalışanlarına ödenen ek ödemelerin emekli keseneğine dahil edilerek emekliliğe teşvik edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemi gerçekleştiren memurlar, Ankara patlamasının olduğu Merasim sokağa karanfil bırakmak üzere Bakanlık önünden ayrıldı.

Muhammet BAYRAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber