Akdağ: 2016 anayasası olsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ, muhalefet partilerine anayasa çağrısı yaptı. Akdağ, "Türkiye'nin bu konuda beklemeye tahammülü yok. Yeni anayasa için 2016 ideal. Bizim çabamız bunu bu yıl yapmak" dedi. Akdağ, AK Parti'nin son anketlerde yüzde 53'e çıktığını da söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdağ: 2016 anayasası olsun

AK Parti Genel Merkezi'nde bir grup gazeteci ile gündemi değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, çabalarının 2016 yılında yeni bir anayasa yapmak olduğunu söyledi. Akdağ, "Ne zaman şartları oluşturabilirsek, o gün yapmak durumundayız. Bizim çabamız bunu 2016'da yapmaktır.

GENİŞ TABANLI ANAYASA

Bir anayasa, ne kadar geniş tabanlı bir katılımla gerçekleştirilirse o kadar iyidir. Ama hukukun el verdiği herhangi bir katkıyla yeni bir anayasanın yapılması da bugünkü darbe anayasasına katlanmaktan daha iyidir" dedi.

Mevcut anayasanın yönetmelik mantığıyla yazıldığına dikkati çeken Akdağ, yeni anayasa konusunda sadece AK Parti'nin değil, tüm partilerin vaadi olduğunu hatırlattı. Akdağ, "Bence Türkiye'nin de bu konuda beklemeye tahammülü yok. Yeni bir anayasa ve başkanlık ile milletin karşısına çıkılması lazım" dedi.

BOYNUMUZ KILDAN İNCE

Muhalefetin milletten korktuğunun altını çizen Akdağ, "Bu kadar uzunca tartışılan bir konuyu millete sormak en kestirme yol olarak görünüyor. Başkanlık olsun mu, olmasın mı; gider millete sorarız. Bunun da yolu, 330'u Mecliste sağlayıp millete gitmekten geçiyor. Muhalefet başkanlık istemiyorsa, buna şimdilik noktayı koymak üzere adım atılır. Millet ne derse boynumuz kıldan ince" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 53

Son günlerde yapılan anket sonuçlarını da paylaşan Akdağ, "AK Parti'nin oyları yüzde 53 görünüyor. HDP'nin baraj altında kalma durumu olabilir ama seçimlere daha çok var, şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz" dedi ve anayasa ve başkanlık konusunda halkın desteğinin yüksek olduğuna işaret etti.

Dokunulmazlıklar herkesin meselesi

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Recep Akdağ, "Dokunulmazlıklar, milletin vekillerinin yasamayla ilgili hukukunu korumak için konulmuştur; teröristlerle kucak kucağa, omuz omuza hareket etmek için değil. Bir milletvekili, aleni biçimde terörü desteklemişse, bir teröristin cenazesini terörün propagandasına çeviriyorsa, 'Bu düzene isyan edin, özyönetim adı altında hendekler kazın' diyorsa, böyle milletvekilliği olmaz ki. Terörle apaçık ilişkisi görülen hususlar Meclise getirilmeli, Meclis de kararını vermeli" dedi. Bunun bir hükümet veya parti meselesi olmadığını vurgulayan Akdağ, "Meclis kararını verecek, bunun bir an önce olup bitmesi ve kötü görüntüye de sebep olunmaması lazım

Fazlı Şahan 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber