Milas'ta 'okul çetesi' operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas ilçesinde polis, okul öğrencilerinden tehditle haraç aldığı iddia edilen, yaşları 16 ila 18 olan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Milas'taki okullarda eğitim gören öğrenci velilerinin, Milas Emniyet Müdürlüğüne ?çocuklarına verdikleri harçlıkların bir çetenin üyelerince zorla alındığı? yönünde yaptığı şikayetlerin artması üzerine, polis ekipleri seri numarası alınmış bir miktar para verdikleri bir öğrenciyi, zorla öğrencilerin harçlıklarını aldıkları iddia edilen 4 kişiyle buluşturdu.

Öğrencinin üzerindeki tüm parayı vermesini isteyen 4 zanlı paraları aldıktan sonra polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı. Gözaltına alınan Yunus T. (18), Ümit B. (17), S.S. (16) ve Bedirhan T. (18) ilk sorgularının ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

POLİSLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Adlarının açıklanmasını istemeyen bir grup öğrenci velisi gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının yaklaşık 2 yıldır kendilerinden daha fazla para istediklerini ve son zamanlarda alışık olmadıkları hareketler sergilemeye başladıklarını söylediler. Veliler, şöyle konuştular:

?Bu değişiklikleri fark ettikten sonra çocuklarımızla yaptığımız konuşmalarda, kendilerinden zorla para alındığını öğrendik. Durumu Milas Emniyet Müdürlüğüne bildirdikten kısa süre sonra güvenlik güçleri yaptığı operasyonda çocuklarımızı bu çeteden kurtardı.?

Öğrenci velileri, operasyonu düzenleyen polislere teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber