Karaca: Eğitim öğretim içinden çıkılmaz hale geldi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca: - "İçerisinde bulunduğumuz süreçte eğitim öğretim içinden çıkılmaz hale geldi. Nereden bakarsak bakalım tablo eskiyi aratır boyutta"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2016 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaca: Eğitim öğretim içinden çıkılmaz hale geldi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "İçerisinde bulunduğumuz süreçte eğitim öğretim içinden çıkılmaz hale geldi. Nereden bakarsak bakalım tablo eskiyi aratır boyutta" dedi.

Karaca, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifa diledi.

Son dönemlerde eğitim ve öğretim kurumlarının çocuk istismarı ve tacizi konusunda gündeme geldiğine dikkati çeken Karaca, şöyle devam etti:

"İçerisinde bulunduğumuz süreçte eğitim öğretim içinden çıkılmaz hale geldi. Nereden bakarsak bakalım tablo eskiyi aratır boyutta. Ne yazık ki her tarafından tel tel dökülüyor. Son dönemlerde eğitimde öğrencilere yönelik taciz ve çocuk istismarı da eğitim sorunlarının başında gelmeye başladı. Özellikle öğrencilere yönelik taciz ya da çocuk istismarıyla ilgili eğitimciler olarak sonuna kadar irdelenmesi, sorumluların bulunması ve cezalandırılması için takipçisi olacağız."

Eğitim modelinin iflasın eşiğinde olduğunu ileri süren Karaca, üniversite sınav sonuçlarına bakıldığında başarının düştüğünün görüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber