Teröre karşı ortak duruş

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 5 yıl aranın ardından 26-27 Mart'ta toplanıyor. Türk diasporasının buluşması olarak nitelenen kurultaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katılacak. 3 bine yakın katılımcı ile Türkiye'nin gelecek vizyonu ve yürütülecek çalışmalar konuşulacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Mart 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre karşı ortak duruş

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 5 yıl aranın ardından 26-27 Mart'ta toplanıyor. Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde, İstanbul Uluslar arası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek kurultay, iki gün sürecek.

Türkiye dışında yaşayan ve çalışan Türk girişimcileri aynı ortamda buluşacak. Kurultayda hem Türk iş dünyasının sorunları tartışılacak hem de Türkiye'nin yurt dışındaki imajı ve Türk diasporasının güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar ele alınacak. Türkiye'nin gücünün uluslararası arenada daha güçlü sergilenmesi, başta terör olmak üzere çeşitli konularda ülkeler üzerinde baskı unsuru oluşturulması için atılacak adımlar da ele alınacak. Ankara'da son 5 ayda gerçekleştirilen dört terör saldırısı ile İstanbul-Sultanahmet ve İstanbul-İstiklal'i kana bulayan hain saldırının lanetleneceği kurultayda, terörle mücadeledeki kararlılığın altı çizilecek. Bu hususun, kurultayın sonuç bildirisinde de yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber