TOKİ konutlarında, ?toplu kıyak'a iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirliler için yaptırılan 700 konutun, geliri düşük olanlar ve belediye işçileri yerine, belediye meclis üyeleri ve AKP ilçe yöneticilerine verilmek istendiği ortaya çıkınca, tahsis protokolü TOKİ tarafından iptal edildi.

TOKİ'nin protokolü tek taraflı feshettiğini bildirmesine rağmen, Yüreğir Belediyesi'nin, dairelerin sahiplerini belirlemek üzere kura çekilişi yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Sofulu Beldesi'nde 580 konut ile Sepici Mahallesi Yeşil Bulvar üzerindeki 120 konutun kurasız olarak dar gelirli belediye çalışanlarına satışı için TOKİ ile Yüreğir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Listelere Yüreğir Belediye Meclis üyeleri, AKP Yüreğir Yönetim Kurulu üyeleri veya yakınlarının yazdırıldığı iddiaları üzerine TOKİ yönetimi, 9 Kasım'daki kura çekilişinden önce Yüreğir Belediyesi'ne 700 konutun tahsis protokolünü iptal ettiğini, sadece belediye işçilerine verilmek şartıyla 196 konutun satışıyla ilgili taleplerin dikkate alınacağını bildirdi.

Yüreğir Belediye Başkanı AKP'li Ömer Topçu, TOKİ'nin iptal kararına rağmen daire tespit çekilişi yaptırdı. Gövde gösterisi şeklinde geçen kura çekiminde Başkan Topçu TOKİ yönetiminin kararından söz etmeyip, ev sahibi olacağı için sevinenlere el öptürüp, şov yaptı.

?YANLIŞLARA GÖZ YUMULMADI'

TOKİ projelerinin Adana'ya gelmesinde etkili olan AKP Adana Milletvekili Abdullah Torun, siyasilere rant amaçlı konut dağıtımı skandalını doğrulayıp, ?Yanlışlar olabilir, ama biz bu yanlışları görüp, haksızlığa meydan vermedik. Yoğun talep olduğundan, TOKİ yönetimi Adana Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla bu konutların satışını gerçekleştirecek. Her başvuru sahibi kuraya girecek. Yüreğir Belediyesi'nin yaptığı kura çekimi TOKİ'yi bağlamaz? dedi.

?İPTAL KARARI ULAŞMADI'

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, TOKİ'nin protokol iptaliyle ilgili resmi bir yazının kura çekiminden önce kendisine ulaşmadığını, yapılan çekilişin de buna göre gerçekleştirildiğini söyledi. Topçu, nihai karar için evrakın TOKİ'ye gönderildiğini belirtirken, konutların belediye meclis üyeleri ve AKP ilçe yöneticilerine verilmesiyle ilgili iddiaların konusunda, belediye meclis üyelerinin yakınlarının kuraya alınmış olabileceğini, koşulları uyan her vatandaşın başvuru hakkı olduğunu söyledi.

Yüreğir Belediyesi'nin yaptığı kura çekimiyle ilgili Ankara'ya ulaşan 588 kişinin işleminin tamamının TOKİ yönetiminde reddedilip, 700 konutun tahsisi durdurulurken, Belediye'ye 196 konut tahsis edileceği ve bunların da düşük gelirli işçilere verilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber