Eşi 'uygun' davranmayan subay, kurmay olamayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HARP Akademileri Komutanlığı'nın görevlerine, komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimini ekleyen kanun tasarısı, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı, Askeri Bilimler Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılıp, enstitülerin bünyesine alınmasını öngörüyor.

Tasarının 'Sıralı üç sicil amirinden en az ikisi tarafından kendisi veya eşinin tutum ve davranışından dolayı Akademiye girmeye layık görülmeyerek hakkında olumlu nitelik belgesi verilmeyen subaylar, Harp Akademilerine ve komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine alınmaz' hükmünü içeren madde gerileme yol açtı. AKP'li İsmail Bilen, bu maddenin cezaların şahsiliği ilkesine aykırı olduğunu savundu. Bilen, 'Bir insan, eşinin tutumu ve davranışı gibi eyleminden dolayı, muğlak bir ifadeyle cezalandırılamaz. O zaman kardeşleri ve akrabaları da ekleyelim' diyerek maddeye karşı çıktı.

CHP'li İsmail Değerli ise buna karşılık şöyle konuştu: ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nde eş ve ailenin tutumu çok önemlidir. Türk subayları her haliyle ailesiyle topluma örnek olmalı. Açıkça söyleyin. Türbanı kastediyorsunuz. Kafanızda bu var.''

EŞİMİN BAŞI AÇIK

Değerli'nin sözlerine tepki gösteren Bilen 'Eşimin başı açık. Başı kapalı da olsaydı bundan utanmazdım. Sizi kınıyorum'' dedi. Madde. 6 AKP'linin ret oyuna karşılık CHP'den AKP'ye geçen Muharrem Eskiyapan'ın kabul oyu vermesiyle bir oy farkla kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber