MHP'de Hem 3 adaya hem kayyuma suç duyurusu

MHP yönetimi, 8 Mayıs'ı korsan ve paralel kongre tarihi olarak belirlediği gerekçesiyle üç genel başkan adayı ile Çağrı Heyeti hakkında suç duyurusu kararı aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de Hem 3 adaya hem kayyuma suç duyurusu

ÖNDER YILMAZ Ankara

MHP, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kongre kararı vermesinin ardından Çağrı Heyeti'nin bilgisi dışında 8 Mayıs'ı korsan ve paralel kongre tarihi olarak belirlediği gerekçesiyle üç genel başkan adayı Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın, "tarafsız olmadığı" gerekçesiyle de Çağrı Heyeti hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Korsan kongre tarihi belirleyerek kanunsuzluk yaptılar" ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'i geçmişte eleştirmediği iddialarına elindeki bir klasör açıklamayı gösteren Bahçeli, "2009'dan beri eleştiriyorum, isteyen buyursun baksın" dedi. Bahçeli, Ogan'ın MHP Genel Merkezi'ne balkon yaptırma çıkışını "ti"ye alarak "uğraştıkları işlere bak" ifadelerini kullandı. Bu arada MHP Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'ne 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı nedeniyle "temyiz" başvurusunda bulundu.

Kanunsuz kongre

Bahçeli, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve il başkanlarını topladı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Bahçeli MHP'nin 47 yıllık siyasi geçimişinde bugünkü yaşanan krizlere benzer badireleri anlatarak, "MHP 47 yıldır bir çok tuzak ve tertiplerle karşılaşmış, nice saldırı ve tahriklerle test edilmiştir. Kompo mücitleri, fitne mimarları işbirlikçilik markaları ve kriz müellifleri her defasında üç hilale cephe almışlar, farklı kılık ve suretlere bürünerek partimizi küçültmeye, eritmeye kalkışmışlardır" dedi. Bahçeli, bugün de okyanus ötesi planlamalara bel bağlayan vicdanlarını kiralayalarak MHP'yi ele geçirmek isteyen gafiller bulunduğunu, geçmişte olduğu gibi şimdide hiçbir şer odağının başarıya ulaşamayacağını belirtti. Bahçeli, "Kirli emellerine MHP'yi alet etmek isteyen bu çevreler içimizden devşirdikleri küçük bir grupla zalim gayelerine ulaşamayacaklar" dedi.

Bahçeli, toplantıda bir işadamının ofisinde biraraya gelen Akşener, Ogan ve Aydın'ın kendilerini kayyumun yerine koyarak kanunsuz kongre tarihi belirlediklerini kaydetti. Bahçeli, "suç işlediler" diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Bahçeli, ayrıca "çağrı heyetinin tarafsız olmadığı" gerekçesiyle de Yargıtay'a suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Temyiz başvurusu

Bununla ilgili olarak Bahçeli, mahkeme kararının ardından açıklamalarda bulunan mahkemenin atadığı kayyum heyeti üyesi avukat Ayhan Erel'in yaptığı açıklamalarını örnek gösterdi. Bahçeli, "Bu açıklamalar heyetin bağımsız olmadığının en somut göstergesidir" dedi.

MHP, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kurultay ve kayyum kararını temyiz etti. Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'ne yapılan temyiz başvurusu; "Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 367/2'inci maddesi uyarınca kesinleşmeden uygulanması mümkün olmayıp, karar kesinleşmediği için henüz yetkili durumda olmayan Çağrı Heyeti tarafından teşebbüs edilen girişimler hukuki ve meşru olmayacaktır" görüşüne dayandırıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber