Siyasi Etik Teklifi'ne CHP'lilerden tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanlığı'na sunulan Siyasi Etik Kanunu Teklifi'ne tepki göstererek, "Teklif, Türkiye'nin ihtiyaçlarını taşımaktan uzak ve maalesef yine parlamentoyla ilgili çok önemli bir denetim hususunda, iktidar partisinin denetiminde bir komisyon oluşturuyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasi Etik Teklifi'ne CHP'lilerden tepki

MERİÇ TAFOLAR Ankara

-Özel, Ak Partili milletvekillerinin imzasıyla TBMM gündemine getirilen Siyasi Etik Kanunu Teklifi'ne ilişkin eleştirilerde bulundu. Özel, Milliyet'e şunları kaydetti:

"Teklif, Türkiye'nin ihtiyaçlarını taşımaktan uzak, dünyadaki örneklerin çok çok gerisinde ve maalesef yine parlamentoyla ilgili çok önemli bir denetim hususunda, iktidar partisinin denetiminde olan bir komisyonu oluşturuyor. Oysa, bu öneri ya vizyonsuzluklarına ya da özgüven eksikliğine işaret ediyor. Siyasi Etik Komisyonu'nun milletvekillerinden oluşuyor olması doğru bir yaklaşım değil.

Bunu, yaklaşım olarak doğru bulmuyoruz. ABD Senatosu'nda 50 dolardan fazla hediye almak yasakken, bunun Türkiye'de bu sınırın 13 bin TL olması kabul edilemez. CHP'nin çalışmasında bu tutar asgari ücretin 1/3'ü ya da aylık milletvekili ödeneğinin 1/10'u olarak önerilmektedir. ABD'de 50 dolar olan bir şey, Türkiye'de yaklaşık 4 bin 650 dolar durumda. ABD'dekinin 93 katı. Oradaki milli gelir düşünüldüğünde durum çok daha vahim. Türkiye'de ABD'li senatörün alabildiğinin 90 katı hediye alabileceksiniz.

Bu meseleyi AKP'nin hediye almaya ve mal beyanı vermeye indirgediği görülüyor. Milletvekillerinin mal varlıklarının şeffaf ve kamuya açık olması daha doğrudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber