Kimlik ve mezhep odaklı siyaset ülkeyi batırıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti programının değişmesi konusunda fikir alışverişi yapmak üzere önceki gün biraraya geldiği akademisyenlere "Kimlik ve mezhep odaklı siyaset Türkiye'yi uçuruma götürüyor, batırıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimlik ve mezhep odaklı siyaset ülkeyi batırıyor

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Milliyet'in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, SESADER Başkanı ve PM üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın koordinasyonunda bir grup akademisyenle, "CHP: Siyasi Programı ve Vizyonu Üzerine Eleştiriler ve Öneriler" başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Başdanışman Erdoğan Toprak ve Prof. Yıldız'ın yanı sıra, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Prof. Dr. Ali Çağlar, Prof. Dr. Aykut Çelebi, Prof. Dr. Nuray Mert, Prof. Dr. Rüstem Erkan, Yrd. Doç. Dr. Deniz Yıldırım, Dr. Ali Haydar Fırat, Aydın Cıngı, Levent Gültekin ve Devrim Barış Çelik katıldı.

'Değişim başlayabilir

5 saati aşan toplantıda akademisyenler, Türkiye'nin genel görünümünün iyi olmadığını belirterek, "Türkiye bir kriz halinde. Kriz halinden Türkiye'yi çıkarma yolunda başta anamuhalefet lideri olarak size ve tüm muhalefet partilerine sorumluluk düşüyor. Herşeye rağmen umut sizsiniz. 13 milyonluk seçmen kitlenizi doğru biçimde kanalize ederseniz Türkiye'de bir değişim tablosu başlayacaktır" değerlendirmesini iletti. Bir katılımcının Kılıçdaroğlu'nun Türkiye siyaseti için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, CHP'nin kimlikler vurgusunu ön plana çıkarmaması gerektiği görüşünü iletmesi üzerine söz alan Kılıçdaroğlu'nun şunları söylediği öğrenildi:

"Kimlikler üzerinden siyaset yapmıyoruz, daha da önemlisi bunu asla doğru bulmuyoruz. Ekonomik ve sosyal anlamda bir politika izliyoruz. Kimlik ve mezhep odaklı bir siyaset, Türkiye'yi uçuruma götürüyor, batırıyor. Sivil toplum örgütlerinin tamamıyla, hiçbir partiye yakın olup olmadığına bakmadan, hiçbir ayrım yapmadan tamamıyla görüşüyoruz. Vatandaşları dinleyen tek siyasetçi benim. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağım."

"Beyin jimnastiği" biçiminde geçtiği belirtilen toplantıda, Avrupa'daki evrensel ölçütlerde sosyal demokrat partilerin programlarına kıyasla CHP programının uzun olması eleştirildi.

'Yolsuzluk yapanlar iktidarsa ne yapacağız?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de yosuzluk ve hukukun üstünlüğü konularını yakından takip ettiğini açıklayan Avrupa Komisyonu heyetine, "Yolsuzluk yapanların iktidarda olduğu bir ülkede yolsuzlukla nasıl mücadele edilebilir" diye sorduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Birimi Genel Direktörü Christian Danielsson'u ve beraberindeki heyeti kabul etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve İstanbul Milletvekili Selina Doğan'ın da katıldığı görüşmede Danielsson'un, "Türkiye'deki yolsuzluk, hukukun üstünlüğü, terörle mücadele ve temel haklar konusunu yakından izliyoruz, sonbaharda ayrıntılı bir değerlendirme yaparak katılım süreci konusundaki gelişmelere bakacağız ve raporumuzu hazırlayacağız" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ise "Yolsuzluk yapanların iktidarda olduğu bir ülkede yolsuzlukla nasıl mücadele edilebilir. Ben de size bunu soruyorum. Buna bir formül bulunmalı" dediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber