Kamuda stratejik planlama kapsamında ?stratejik planlama ekipleri? oluşturuldu

Haber Giriş : 05 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu stratejik planlamaya hazırlanırken, pilot uygulama kapsamında bulunan kuruluşlarda stratejik planlama sürecinde görev alacak ?stratejik planlama ekipleri? oluşturuldu. DPT'nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek stratejik planlama için, pilot olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü ve İller Bankası seçildi.

Pilot uygulama
Ayrıca Hacettepe Üniversitesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ile Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü de, pilot uygulamanın yapılacağı kuruluşlar arasında yer alıyor. Pilot kuruluşlarda yapılacak stratejik planlamayla, kuruluşların mevcut durum, misyon ve temel ilkelerinden hareketle bir vizyon oluşturmaları, bu vizyona uygun hedefler saptamaları ve performans ölçütlerinin ortaya konulması hedefleniyor. Bu yıl bitirilmesi planlanan pilot uygulamanın ardından, pilot kuruluşların stratejik planlarının 2005 yılı bütçe teklifine baz oluşturacak şekilde hazırlanması öngörülüyor.

Bugüne kadar DPT'de tüm birimlerin temsil edildiği 27 kişilik bir Stratejik Planlama Çalışma Grubu ve çalışmaların üst düzeyde yönlendirilmesi amacıyla bir Stratejik Planlama Danışma Kurulu oluşturuldu. Bu kapsamda, Stratejik Planlama Çalışma Grubu içerisinde her pilot kuruluş uygulamasını yürütmekten sorumlu takımlar da meydana getirildi.

Planlama ekibi
Ardından pilot kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılımıyla Şubat ortasında DPT'de bir toplantı yapılırken, ardından pilot kuruluşlara ziyaretler düzenlenerek kuruluş yönetim kademeleri bilgilendirildi. Kuruluşlar bünyesinde stratejik planlama sürecinde görev alacak Stratejik Planlama Ekipleri de oluşturuldu.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber