Yargı eleştirisine verilen ceza, vekili susturdu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Kasım 2006 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, artık yargı konusunda konuşmuyor. Bu sessiz protestonun ise çok anlamlı bir hikâyesi var. Ünaldı, 2003 yılında Meclis'te yaptığı bir konuşmada başörtülü sanığın Yargıtay'daki duruşmadan çıkarılmasını eleştirmişti.

Hiç isim vermemişti; ancak Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı'nın açtığı dava jet hızıyla sonuçlandı. 10 bin YTL tazminata mahkum oldu. Ünaldı, "Çoluk çocuğumun nafakası gitti." diyor; artık adalete güvenmediğini söylüyor.

Ünaldı, önceki gün Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da konuşmadı. 2003 yılında yine Adalet bütçesinin görüşüldüğü toplantıda yaptığı bir konuşmadan dolayı tazminata mahkum edildiğini hatırlatarak yine mahkum olmaktan korktuğu için konuşma yapmak istemediğini vurguladı. Ünaldı, 3 yıl önceki toplantıdan bir gün önce Yargıtay'da görülen bir davada başörtülü sanığın duruşmadan çıkarıldığına ilişkin haberlerin basına yansıdığını söyledi. Adalet Bakanlığı bütçesinde yargının sorunları ele alındığı için bu konuya değindiğini aktaran Ünaldı, yüksek yargı organında görülen bir davada yargılanan sanığın başörtülü olması nedeniyle duruşmadan çıkarılmasını eleştirdiğini belirtti. Savunma hakkının hukuka aykırı bir şekilde ihlal edilmesine karşı çıktığı için, isim vermemesine rağmen dönemin Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Fadıl İnan tarafından hakkında dava açıldığını kaydetti. Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildiğini vurgulayan Ünaldı, kararın Yargıtay'ca onandığını ifade etti. Ünaldı, bu sebeple bakanlık bütçesiyle ilgili bir değerlendirme yapmayacağını açıkladı.

Ünaldı, haksız yere mahkum olduğunu düşünüyor. "Çoluk çocuğumun nafakasını tazminata yatırdım." diyor. Ünaldı'ya göre davayı açan kişinin kimliği davanın sonucunu etkiledi. Benzer davalarda daha ağır eleştirilerde bulunanların beraat etttiğini hatırlatıyor. "Bu gerçeğe rağmen dokunulmazlığın bulunduğu Meclis çatısı altında yaptığım bir konuşma nedeniyle mahkum oldum." ifadesini kullanıyor. AK Partili vekil şöyle devam ediyor: "Nâhak yere çoluk çocuğumun nafakasını kaybettim. Benim davamın bilimsel çalışmalara konu olacağına inanıyorum."

Daha önce "Adalete güveniyorum, Berlin'de hakimler var" gibi sözleri hoşlandığı için çok kullandığını belirtirken aleyhindeki bu karardan sonra adalete güvenini kaybettiğini dile getiriyor.

Ünaldı, 2003 yılında Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü plan ve bütçe komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, Hatice Hasdemir adlı sanığın başörtülü olduğu için duruşmadan çıkarılmasını eleştirerek şunları söylemişti: "Bugün ülkede huzurun ve istikrarın sağlanmış olmasından fevkalade rahatsız olanlar var. Yine dün bir deli kırk akıllı darb-ı meselini hatırlatan bir densizlik düştü ülkenin gündemine. Eğer psikopatalojik bir tablo ile karşı karşıya değilsek bir zihniyet faciasıyla karşı karşıyayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber