Rock'tan sendikaya

Haber Giriş : 26 Kasım 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alternatif rock festivali ?Barışa Rock'ta gençliğin protest ve dayanışmacı damarını keşfeden DİSK harekete geçti. Önümüzdeki günlerde GENÇ-SEN adı altında öğrenci sendikası kuruluyor.

ARTIK öğrencilerin de bir sendikası olacak. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) başlattığı Öğrenci Sendikası Girişimi GENÇ-SEN adıyla sendikalaşıyor. Aralık ayı içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'deki üniversitelerde düzenlenecek geniş katılımlı toplantılarla sendikanın çerçevesi çizilecek ve yasal süreç tamamlanacak.

Öğrenci sendikası kararının arkasında ?Barışa Rock' festivali yatıyor. Coca cola'nın düzenlediği ?Rock'n Coke'a alternatif olarak dört yıldır düzenlenen festivale katılıma yoğun ilgi DİSK'i harekete geçirdi.

FESTİVALDE ÖĞRENDİLER

DİSK'İn Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Fahrettin Erdoğan festivalde keşfettikleri gençliği star'a şöyle anlattı: Barışa Rock festivaline ilk seferinde beş bin kişi katıldı. Bu sene ise ortalama 80 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Oraya gelenlerin çoğu üniversiteli ve politikaya uzaklar. Örgütlenmemiş insanlar. Hepsi savaş karşıtı, ama bu savaşı protesto edecek bir alan bulamamışlar. İlk kez birçok genç burada protesto etmeyi öğrendi. Pahalı yemek veren büfeyi protesto ettiler. Birlikte olmayı, paylaşmayı öğrendiler. İlk geldiklerinde çadırları tek tek kurdular, ama birlikte topladılar. Barışa Rock'tan önce de sendikayla ilgili düşüncelerimiz vardı ama bu konserler esnasında iyi bir damar gördük. Bu damarı örgütlemek gerekiyor.

SINIFLARA YAYILACAK

SendİkanIn önündeki en önemli problemin öğrencilerin örgütlenme korkusu ve politikaya uzak olmaları olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Bunu da yüz yüze bir ilişkiyle aşacağız. Slogancı ve sadece afiş asan örgütlenmeden çok sınıflarda, yurtlarda olacağız. Örgütlenmenin önündeki önyargı problemini öncelikle pratik sorunları gidermekle aşacağımıza inanıyorum. Örneğin pasosu olan herkese ücretsiz seyahat imkanı yarattığımızda tepkiler olumlu yönde olacak ve katılım artacak.

Erdoğan türban konusunda da ?Politik bir sorun olsa da türbanlı öğrencilerin kılık kıyafetlerine müdahale edilmemelidir. Üniversite öğrencileri hizmet alan konumundadır' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber