Cumhurbaşkanı, sağlık görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesini istedi.

Haber Giriş : 07 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer, ``Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası`` nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yurttaşlarına sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilecekleri olanakları sağlamanın çağdaş devlet olmanın gereklerinden olduğunu belirten Sezer, sağlığın önemli bir gelişmişlik göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye`nin, Cumhuriyet`in ilanıyla birlikte, sağlık konusuna özel önem verdiğini, bu hizmetlerin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinde büyük ilerlemeler elde ettiğini belirten Sezer, şunları kaydetti:``Sağlık alanında ulaşılan düzey sevindirici olsa da, yurttaşlarımızın daha iyi yaşam olanaklarına kavuşturulması, doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, nitelikli eleman gereksinimi ve daha fazla yurttaşımızın sağlık güvencesinden yararlanabilmesi yönünden temel eksikliklerimizin bulunduğu da bilinmektedir.``

Sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi, ülke genelinde dengeli dağılımının sağlanması ve tüm bireyler için ulaşılabilir, yeterli ve sürekli kılınması gerektiğine işaret eden Sezer, koruyucu hekimlik ve aile hekimliği uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.

İnsanları olumuz etkileyen sorunlardan birinin de, trafik kazaları olduğunu belirten Sezer, Dünya Sağlık Günü`nün bu yılki konusunun ``yol güvenliği`` olduğunu anımsattı. Sezer, can ve mal güvenliği yönünden tedirginlik yaratan trafik kazalarının önlenmesi, yol güvenliğinin sağlanması, bireylere trafik bilincinin kazandırılması, sürücü ve yaya olarak herkesin başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kuralların gerektirdiği gibi davranması gerektiğini bildirdi. Acil yardım ve kurtarma hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Sezer, Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası`nı kutlarken, tüm yurttaşları kendilerinden başlayarak toplum sağlığı için çaba göstermeye çağırdı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber