6 Nokta Körler Derneği Şube Başkanı, başörtülü olduğu için dernek binasına giremiyor

Haber Giriş : 07 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir haftadır dernek binasına alınmayan Başkan, üyeleriyle demir parmaklar arkasında görüşüyor.

6 Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Hatice Akçil, başörtülü olduğu için dernek binasına giremiyor. Başkan, Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) ait bir binada bulunan dernek merkezindeki üyeleriyle demir parmaklıklar arkasından konuşarak, yapılacak işlerle ilgili talimatlar veriyor.

SAÜ Adapazarı Adnan Menderes Caddesi'nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi içinde bürosu bulunan Hatice Akçil, başörtülü olduğu için dernek binasına giremediğini belirtti. Akçil, "Biz 4 yıldır bu binada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu bina üniversite yapılırken, biri bedensel engellilere, biri de 6 Nokta Körler Derneği'ne olmak üzere 2 oda tahsis edilmesi şartı konmuştu. Üniversite de bu şarta uymuştu. Ancak bir haftadır, başörtülü olduğum için beni binadan içeri almıyorlar" dedi.

Rektör: Kamusal alana girmek yasak
Üniversite yetkililerinin kendisini engellediğini belirten Akçil, faaliyetleri sürdüremediği için üzüntülü olduğunu söyleyerek, "Vatandaşları içeri alıyorlar, ama benim girmem yasak. Tek suçum ise başımı kapatıyor olmam. 'Başını aç, içeri gir' diyorlar" şeklinde konuştu. İçeri alınmayan Akçil, dernekteki arkadaşlarıyla demir parmaklıklar arkasından görüşerek, yapılacak işlerle ilgili talimat veriyor.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise yapılacak bir şey olmadığını, üniversitenin kamu alanı olduğunu belirterek, kılık kıyafetle ilgili yönetmeliğe uyulması gerektiğini söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber