Başbakan Erdoğan, kendisine mektup gönderen vatandaşları bizzat telefonla arıyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayında gecekondulara yaptığı iftar ziyaretleriyle dikkat çeken Başbakan Tayyip Erdoğan, vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor.

Kendisine mektup gönderenleri bizzat telefonla arayan Başbakan, hal hatır sorup sorunlarını dinliyor. ?Ben Tayyip Erdoğan, nasılsınız?? sözlerini duyduğunda inanmakta güçlük geçen vatandaşlar, ?Gerçekten siz o musunuz? Sesiniz benziyor; ama...? sözleriyle hayretini dile getiriyor.

Seçim öncesinde illerin büyük bölümünde miting yapan AK Parti lideri, birçok yerde vatandaşların talepleri ile karşılaştı. Başbakan'ın elini sıkma fırsatını bulanlar, bir mektup ya da kısa bir not sıkıştırmayı ihmal etmedi. Kendisine iletilen mektupları çuvala koyarak evinde biriktiren Tayyip Erdoğan, yoğun gündeme rağmen geçtiğimiz günlerde mektupları tek tek açtı. Daha sonra bazı mektup sahiplerini arayan Erdoğan, sorunların çözülmesi için bir kısmını da kurmaylarına havale etti. Erdoğan, yaptığı telefon görüşmelerini hafta başında katıldığı bir toplantıda parti yöneticilerine şöyle anlattı:

?Seçim döneminde mektuplar verildi elime. İnsanlar bunlardan umutlarını kesmişlerdi. Ben hepsini sakladım. Torbalar dolusu mektup vardı. Önceki gün açtım arkadaşlarımla. Bir bir aradık. Önce Başbakan'ı direkt karşılarında bulunca şaşırdılar ve inanmadılar. (Sesiniz benziyor) diyenler oldu. Ancak daha sonra ikna oldular. Bizi arayan insanlara mutlaka cevap verelim. Telefonla aradığınız bir insanın gönlüne giriyorsunuz demektir. Halini, hatırını soralım. Yapılacak bir şey varsa yapalım.?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla bire bir diyaloğu ve mektuplara cevap verme alışkanlığı İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı dönemine dayanıyor. Kendisine mektup gönderenlere cevap vermeyi prensip haline getiren Erdoğan, bunu Diyarbakır DGM tarafından hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kaldığı cezaevinde de sürdürdü. Pınarhisar Cezaevi'nde 4 ay yatan Erdoğan, bütün ziyaretçiler ile görüşmüş ve mektup gönderenlere kendi el yazısı ile cevap yazmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber