Öğrencilerin okul eylemi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ADANA'DA AB DESTEĞİYLE YENİLENEN OKULUN EĞİTİME AÇILMASI GECİKİNCE, BAŞKA OKULLARDA EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER İLE VELİLERİ OKULLARININ EĞİTİME AÇILMASI İÇİN EYLEM YAPTI

Adana'da AB desteğiyle yenilenen okulun eğitime açılması gecikince, başka okullarda eğitim alan öğrencilerle velileri eylem yaptı.

PTT Evleri Mahallesi'nde bulunan Emine Türkan İkiz İlköğretim Okulu'nun yenileme çalışmaları nedeniyle eğitim yılı başından bugüne Mehmet Adil İkiz ve Gazeteci Adem Yavuz İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler, velileriyle birlikte okullarının eğitime açılması için eylem yaptı. Emine Türkan İkiz İlköğretim Okulu bahçesinde ellerinde Türk bayrağı ve üzerinde "Söz verdiler tutmadılar, okulumuzu isteriz", "Okulumuzu vermezseniz, açlık grevine gideceğiz", "Okul bizim hakkımız söke söke alırız" yazılı dövizlerle eylem yapan öğrenciler, "Başbakan, duy sesimizi" diye slogan attı.

Çocuklarının, başka okullarda 70-80 kişilik sınıflarda perişan olduğunu belirten velilerden Yusuf Kocabaş, "Verdiğiniz söz bu muydu ? Size ödediğimiz vergileri helal etmiyoruz" diye tepki gösterdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Gönül Sayar da, AB desteğiyle yenilenmesi planlanan okulda çalışmalarının tamamlandığını, ancak müteahhide gerekli paranın ödenmemesi üzerine, iç dekorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının askıya alındığını, bunun sonucu olarak da okulun yeniden eğitime açılmasının geciktiğini söyledi.

Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Kocabaş ise dönem başında yaşanan sorun nedeniyle 32 öğretmen arkadaşı ve 800 öğrencisinin mağdur duruma düştüğünü ve çözüm için yetkililerin olaya bir an evvel el atmasını istedi.

Bu arada, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da, söz konusu okulun inşaatının bitme aşamasında olduğunu ve önümüzdeki hafta içinde açılmasının planlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber