Diyarbakır'da askeri lojmandaki patlamada 3 ceset çıkarıldı,10 kişi kurtarıldı (Fotoğraflı)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lojman enkazından 3 ceset çıkarıldı

Diyarbakır'da patlama meydana gelen askeri lojmandaki enkaz altından şu ana dek 10 kişi kurtarıldı, 3 kişinin cesedi çıkarıldı. Enkaz altında 6 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu askeri lojmanlarındaki Şahinkaya Apartmanı'nda kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen çökmenin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'da askeri lojmanda kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen göçüğün ardından, enkaz altından çıkartılanların sayısı 10'a yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, patlamanın meydana geldiği Kurtoğlu Lojmanları'ndaki 5 katlı Şahinkaya Apartmanı'nın enkazından şimdiye kadar 10 kişi çıkartılırken, 9 kişinin daha enkaz altında olduğu kaydedildi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede, enkaz altındakilerin seslerinin duyulmasını engelleyeceği endişesiyle gürültü yapılmasına izin verilmezken, enkazın altında özel cihazlarla ses tespiti yapılıyor. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, Genel Kurmay Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan ekipler de Diyarbakır'a geldi.

Patlayan kalorifer kazanının dün akşam saatlerinde kalorifer kazan tamircisi M.B. tarafından bakım ve onarımının yapıldığı öğrenildi.

Bugün patlamanın meydana gelmesi sonucu M.B'nin gözaltına alındığı kaydedildi.

5 kat, 10 daireden oluşan binada yaklaşık 40 askeri personel ve ailesinin yaşadığı öğrenildi. Patlamanın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle enkaz altında çok sayıda kişinin bulunmasından korkuluyor.


Valilik: Patlama kazan dairesinden

Diyarbakır'da askeri lojmanda patlama

Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'nı bünyesindeki askeri lojmanda bu sabah bir patlama meydana geldi. Beş katlı bir binanın yarısı çöktü, diğer yarısında da büyük hasar oluştu. Olayın kazan dairesindeki patlamadan kaynaklandığı açıklandı.

Saat 08:30 sularında meydana gelen patlamanın ardından, bina büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edilirken, askeri personel de kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Binanın enkazı altında kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmiyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, 2'si çocuk 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

5 kat, 10 daireden oluşan binada yaklaşık 40 askeri personel ve ailesinin yaşadığı öğrenildi. Patlamanın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle enkaz altında çok sayıda kişinin bulunmasından korkuluyor.

VALİLİK: PATLAMA NEDENİ KALORİFER KAZANI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği bir olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, il merkezindeki Kurtoğlu Askeri Lojmanları'nda bir binanın kazan dairesinde kalorifer kazanının patlaması sonucu, binanın yarısında çökme meydana geldiği belirtildi.

Patlama Ankara için de sürpriz oldu. Haber Genelkurmay'da büyük heyecan yarattı. Diyarbakır'daki son gelişmeler hemen Ankara'ya aktarılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber