Hava sıcaklığı azalacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahminlere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri yağışlı havanın etkisinde kalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde il geneli sisli 6

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde il geneli sisli 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17

Adana: Az bulutlu ve açık 18

Antalya: Az bulutlu ve açık 20

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu 10


Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi dün geceden beri kara teslim oldu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 derece ile Erzurum ve Ardahan'da gerçekleşti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye, dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Bayburt'ta etkili oldu. Kar kalınlığı Erzurum şehir merkezinde 2 santimetreye ulaşırken, Kars 5, Ağrı 3, Iğdır 4 ve Ardahan'da 9 santimetre olarak ölçülürken, Erzincan'da ise leke şeklinde kar görüldü. Hava sıcaklığı ise gece Erzurum ve Ardahan eksi 10, Kars eksi 6, Ağrı eksi 7 ve Bayburt eksi 9 derece olarak kaydedildi. Kar yağışının bugün beklenmediği belirtildi.

Geçmiş kışlara göre kar yağışının Erzurum merkeze geç düşmesi nedeniyle şaşkınlıklarını dile getiren vatandaşlar ise, "Hayırlısı olsun. Önümüzde 2 ay kışımız kaldı," diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber