06/01/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki temasları izleniyor.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Adana'da Çukurova Kalkınma Ajansı'nın toplantısına, Hatay'da Ehl-i Beyt Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın düzenleyeceği konferansa katılacak.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesinin açılışını yapacak.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 yılı tanıtım faaliyetleriyle ilgili İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Bakan Koç, Aydın'ın Nazilli İlçesi İsabeyli Beldesi Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığında da toplantı yapacak.

5- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul'da, TGAR Teknoloji ve Elektronik Alışveriş Merkezinin açılışına katılacak.

6- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi İstanbul'daki konfederasyon genel merkezinde ziyaret edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel,İzmir'de Gaziemir Belediyesi tarafından yaptırılan Sabiha-Hasan Yavaş Engelli Merkezi ve Şehit Er Mehmet Şanlı Parkı açılış törenine katılacak.

- AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Edibe Sözen ile Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kocaeli'nde basın toplantısı düzenleyecek. Öymen, "Türk Dış Politikası ve Avrupa Birliği" konulu konferansa da katılacak.

7- Rize'de kurulacak olan "Afetlerde Erken Uyarı Sistemi" için Rize Valisi Kasım Esen, TÜBİTAK Temsilcisi Prof. Dr. Muhammet Şahin ve diğer ilgililerin katılımı ile protokol imzalanacak.

8- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,74 oranında değer yitirdi.

- ABD Doları'nın Türk Lirası satış fiyatı yüzde 2,05, avronunki yüzde 0,75 değer kazandı.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,19 oldu.

9- İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç:

- "İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı mükelleflerinin ödemiş olduğu vergilerin, Türkiye'de toplanan vergi gelirleri içindeki payı yüzde 40,28'den yüzde 43,56'ya yükselmiştir."

- "Tahsil ettiğimiz vergiler, 2005'e göre yüzde 25,7 oranında artarak, 30 Kasım 2006 itibarıyla 54,2 milyar YTL'ye ulaşmıştır."

10- Menkul kıymet ihraçlarında canlanma.

- 2005'le kıyaslandığında 2006'da, ihraç amacıyla SPK'ye başvurulan menkul kıymetlerin tutarında yüzde 20,7 , SPK tarafından kayda alınan menkul kıymetlerin tutarında ise yüzde 71,7 artış oldu.

- Geçen yıl, 12,3 milyar YTL'lik menkul kıymet ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurulurken, Kurul, 17,1 milyar YTL'lik menkul kıymetin ihracını kayda aldı.

11- Doğal gaz, ucuzlukta liderliğini sürdürüyor.

- Konutlarda en ucuz yakıt, Eskişehir ve Bursa'dakullanılan doğal gaz.

- Sanayide ise en ucuzu yine BOTAŞ'ın sanayiye verdiği kesintili tarifeden doğal gaz.

- Konutlarda en pahalı yakıt 12 kg'lik ev tüpü, sanayide ise motorin.

12- Fransız kadın, depremzedelerle yaşadıklarını kitaplaştırdı...

- İnsani yardım için geldiği Adapazarı'na yerleşen ve 2 yıl yaşayan Martine Partoes, yaşadıklarını "Türkiye Yaralı Toprağım. Çünkü Orada İnsanlar Yaşıyor" adını verdiği kitabında anlattı.

- Partoes: "Deprem zamanı Türkleri keşfettim ve onları harika buldum."

13- Çocuklar adalet arıyor...

- Son iki yılda çocuklara yönelik cinsel istismar uygulayan 123 kişi ve çocuklarına şiddet uygulayan 37 aile hakkında dava açıldı.

- Cinsel istismar nedeniyle en çok dava Ankara'da, ailelerin çocuğa yönelik kötü muamelesi nedeniyle de İzmir'de görülüyor.

- Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Figen Şahin: "Şiddet eğitimsiz, taciz eğitimli kişilerden geliyor."

14- Banliyö hatlarının kapatılması 2008 yılında...

- DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan: "Marmaray projesinin ikinci etabı olan, banliyö hatlarının 3'e çıkarılması ve bütün sistemin yenilenmesiyle ilgili ihale süreci henüz bitmediğinden, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arasında yapılan tren seferlerinin geçici olarak durdurulması, 2008 yılının ilk yarısına kaldı."

- "Mevcut banliyö trenleri devreden çıkarılacak, yerine yeni 440 adet daha modern ve hızlı yüzeysel metro araçları alınacak."

- "Gebze'den Halkalı'ya 3 hat olarak daha modern şartlarda hizmet vermek için sistemin tamamen sil baştan yenilenmesi gerekiyor. Bu yenilenme çerçevesinde de mecburen bir dönem banliyö hatları kapatılacak ve vatandaşlar biraz sıkıntı çekecek."

15- Voleybolda, Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası'nda (CEV Cup), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da CSKA Sofya ile Halkbank ise İsviçre'nin Lozan kentinde Avusturya'nın Hypo Klagenfurt takımıyla mücadele edecek.

- Bayanlarda ise Gaziantep Şahinbey Belediyesi Macaristan'ın Betonut Nyıregyhaza takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

16- Beko Basketbol Ligi'ne 3 karşılaşmayla devam edilirken, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) de Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

17- Avrupa Yıldız Erkekler Voleybol Şampiyonası eleme grubu mücadelesine Ankara'da 2 maçla devam edilecek.

18- Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde 6 karşılaşma yapılacak.

19- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların bazıları ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber