Amaçları Türkiye'yi sıkıntıya sokmaktır

HDP'lilerin dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e, devlete, millete, yargıya meydan okuduğunu hatta hakaret ettiğini belirten Erdoğan, "Amaçları, Türkiye'yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır. Açık, söylüyorum; benim uluslararası bu saldırılardan en ufak korkum ve endişem yok" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amaçları Türkiye'yi sıkıntıya sokmaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Üsküdar'daki sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ardından Academic Hospital'ın açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi töreninde, HDP eşbaşkanları dahil 9 milletvekilinin tutuklanmasını değerlendirdi.

Erdoğan, konuşmasında HDP'yi ismini kullanmadan "Malum parti" diye andı. "Terör örgütü PKK'nın boyutu Kandil'de değil, parlamentoda uzantıları var" diyen Erdoğan, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasından sonra 'Diktatör Erdoğan' manşetiyle çıkan Alman Bild gazetesi üzerinden de Batı'ya seslendi; "Onlar bana 'Diktatör' demişler, hiç umurumda değil. Bir kulağımdan girer, diğer kulağımdan çıkar." Belçika'da yargının PKK ile ilgili kararını da eleştiren Erdoğan, "Bunların ben aklını neyle yediklerini bilemiyorum. Yarın ülkemde yakalanmış, bunların aradığı bir terörist olursa ve bunu da bizden isterlerse o zaman bizim vereceğimiz cevap ne olacak? Onu da onlar düşünsün" dedi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

- DENSİZLERİN AMACI: TBMM geçtiğimiz mayıs ayında istisnasız tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı, bu sadece onlara yönelik bir olay değildi. Genel başkanlar dahil, yargı safhasında dosyası olan vekiller ifadelerini vermeye başladı ancak bir siyasi partinin mensupları tahrik unsuru haline getirmeye çalıştı. Önceleri meydan okudular, 'Dokunulmazlığımı kaldırın' dediler, daha sonra ne oldu sana? Aksini yapmaya başladılar. Dokunulmazlıklar üzerinde yargıya meydan okuyan bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda zora düşürmek.

- EN UFAK KORKUM YOK: Benim uluslararası saldırılardan en ufak bir korkum, endişem yoktur. Benim için asıl olan milletimdir. Yoksa Batı ne diyor? Ya Batı bizim için hiçbir zaman hayırlı rüya gördü mü? Yok. 52 sene kapıda bekletilen Türkiye için batıdan ne bekleyeceğiz?

Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İnanın, çalışalım, gayret edelim, biz bunları sollarız. Türkiye, son 3 yıldır yaşadığı hadiseler sebebiyle kendisine yeni yol çizmiş bir ülkedir. Bizim için şu ne der, bu ne der diye bir ölçü yoktur.

- SENİNKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU?: AB'li bakanlar şu an geliyorlar, malum partiyi ziyaret ediyorlar. Ne oluyor gelip gideceksiniz buradaki kararı mı değiştireceksiniz? Burada hukuk var ya, biz söylediğimizde 'Biz hukuk devletiyiz' diyorlar. Seninki tarafsız, bağımsız. Bizdeki hukuk, guguk mu? Bizdeki de tarafsız, bağımsız.

Bize de saygı duyacaksın, kusura bakma. Avrupa birlik olarak, PKK'yı terör örgütü ilan etmesine rağmen şu anda teröre Avrupa yataklık yapmaktadır. Baskılarla, gazetelerde bizi karikatürize edecekler, geri adım atacağız. Boşuna kafalarını yormasınlar, biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Onlar bana "Diktatör" demişler, hiç umurumda değil. Bir kulağımdan girer, diğer kulağımdan çıkar.

'EY BATI BUNLARI DUY'

Madem konu PKK, öyleyse meseleyi bu açıdan da ele alalım. Sadece 20 Temmuz 2015'ten bu yana 787 askerimizi şehit etti. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 147 ton patlayıcı malzemesi ele geçirildi. Ey Batı, bunları duy bakalım. Türkiye terör örgütüne karşı pek çok batı ülkesinin yaşamadığı çapta mücadeleyi sadece bir yıl verdi. Bunların evinde yakaladığımız silahlar var ya, hepsi Batı'nın silahları. Doğrudan veriyorsunuz işte, kabul edin artık. Hal böyle olunca da bu olayların müsebbibi olan terör örgütler sebebiyle gözaltına alınan, kimi serbest bırakılan, kimi tutuklanan milletvekilleriyle ilgili söyledikleri de umurumuzda değil... Yarın Avrupa ülkelerinde terör örgütlerinin düzenlediği eylemleri biz silahlı mücadele kapsamında gördüğümüzde ne olacak? Bir mahkememiz böyle vasıflandırdı diyelim, bu yaklaşım beraberinde örgüt üyelerinin ülkemizde dilediği gibi dolaşmaları imkanını da veriyor. Yarın ülkemde yakalanmış, bunların aradığı bir terörist olursa ve bunu da bizden isterlerse o zaman bizim vereceğimiz cevap ne olacak? Onu da onlar düşünsün. Buyurun, biz de aynıyla size cevap veriyoruz."

'Kuzu kuzu gidip cezamızı çektik'

Erdoğan şunları kaydetti: "Savcılar ifade vermek üzere çağırdılar. Gelmeyerek 'hem devleti, hem yargıyı tanımıyoruz' dediler. "Tanımıyoruz' demeleri, her muameleyi kabul ediyoruz anlamına gelir. İsteğinle gelmezsen zorla götürülürsün. Önceki gün yapılan işlemlerin adı tam olarak budur... Siz milletvekili gibi değil de terörist gibi davranırsanız elbette terörist muamelesi görürsünüz... Bu ülkede hiç kimse kendisini hukukun üstünde göremez. Bizim de başımıza geldi bunlar. 'Ama bu kararı tanımıyorum' demedik. Kuzu kuzu gidip Pınarhisar'da cezamızı çektik. Koskoca İstanbul'un belediye başkanıyım, şov da yapmadım. Bu ceza bize ihanet ettiğimiz veya terör örgütlerini desteklediğimiz için verilmedi. Bir şiirden dolayı cezaya maruz kaldık."

'Türkiye şifa merkezi olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi 34 yaralıya evlerinden çağırttığı doktor ekibiyle müdahale eden Üsküdar'daki Academic Hospital'ın açılış töreninde şehir hastaneleri projesinin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin şifa merkezi olacağını söyledi. Erdoğan, "Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki, 'kesinlikle kanser dahil ilaçları nereden gelirse gelsin bunlardan ücret almamız gerekiyor'. Nereden gelirse gelsin, biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber