Tüketici dernekleri uyarıyor: Telefonla az konuşun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Derneği, Türk Telekom'un, şehir içi telefon görüşmelerine ve sabit ücrete zam yapılmasına Türk Türk Telekomünikasyon Kurumunun izin vermesini şiddetle kınadıklarını belirterek, tüketicileri telefonla daha az konuşmaya çağırdı.

Tüketiciler Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Telekomünikasyon Kurumunun serbest piyasa koşullarını ve rekabet yaratacak ortamı oluşturmak, pazarın zayıf tarafını güçlendirmek için var olduğu belirtildi.

Yapılanın yalnızca zam olmadığı, aynı zamanda haber alma ve bilgiye erişme özgürlüğünün de kısıtlanması olduğu iddia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''AB'ye giriş müzakerelerini sürdüren ülkemizde, en pahalı ve en hantal telefonu Türk tüketicileri kullanmakta, yine en ağır, en pahalı internet hizmetlerini Türk tüketicileri almaktadır. Dünyanın en pahalı telefonunu kullanan Türk tüketicileri enflasyonun yüzde 10, çalışanlara ve emeklilere yüzde 5 zam reva görülürken, Telekom'un yeni sahibinden hiçbir yeni hizmet almadan şehir içi telefon görüşmelerine zam yapılmasını ve buna Telekomünikasyon Kurumunun izin vermesini şiddetle kınıyor ve herkesi zamlarla birlikte katlanan vergileri de hesaba katarak telefonla daha az konuşmaya çağırıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber