FETÖ yurtdışında ihanet nöbetinde

Ekonomi Bakanı Zeybekci, FETÖ'nün yurtdışındaki çalışmalarına dikkat çekerek, "Yurtdışında her alanda tam saha negatif ihanet propagandası yapıyorlar" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Kasım 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ yurtdışında ihanet nöbetinde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurtdışındaki çalışmalarına dikkat çekerek, "Yurtdışında her alanda tam saha negatif ihanet propagandasının devam ettiğini görüyoruz. Dünyayı dolaşıyoruz, gittiğimiz her yerde bu örgütlenme karşımıza çıkıyor. Bazı yerlerde bir bölgesel ticaret ve ekonomi birliğinin destekçilerinden birine FETÖ'nün mali destek verdiğini gördük. AB FETÖ'nün varlığına sessiz kalıyor" dedi.

TÜRKİYE DESTAN YAZDI

Bakan Zeybekci, bakanlığının bütçe görüşmelerinde gündemi değerlendirdi. Zeybekci, Türkiye'nin mülteciler konusunda bir insanlık destanı yazdığını vurgulayarak, "Resmi bütçeden 10 milyar doların üzerinde, gönüllü vatandaş yardımları ile beraber toplam itibarıyla bakıldığında 20 milyar doların üzerine geçen bir rakam. Yaklaşık 3 milyon insan var Türkiye'de. Ama gizli çekim yapacağız diye, BBC geliyor burada 2 tane Suriyeli çocuğun çalıştığını, bunların hangi marka için üretim yaptığını gösteriyor. Türkiye'nin bu insanlık destanı ile ilgili bir kelime etmeden, Türk ekonomisine zarar vermek amacıyla kasıtlı olarak yapıyor bunu" diye konuştu. Bakan Zeybekci, OHAL'in uzatılmasına yönelik eleştirilere karşılık da, "OHAL'in bir dönem daha uzatılması AK Parti grubu olarak bizi mutlu eden bir şey mi? Hayır. Bir an önce bitmesini biz de istiyoruz. Ama baktığımızda ihanetin boyutları yeni ortaya çıkıyor" diye konuştu.

SÜRECİN UZAMASI ŞANS

Zeybekci, ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump'ın ABD ve AB arasında yürütülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) görüşmelerine soğuk baktığını hatırlattı. Zeybekci, "TTIP biraz gevşetilerek, inisiyatif ülkelere verilerek 4-5 yıl içerisinde gerçekleşecektir. Biz sürecin uzamasını şans olarak görüyoruz. Türkiye olarak Gümrük Birliği'nin güncellenmesini gerçekleştirebilirsek TTIP'e dahil olmamızda hiçbir engel kalmamış oluyor" dedi.

AB'YE VERİLEN CEVAP YETERLİ

AB'ninson ilerleme raporunu değerlendiren Zeybekci, "(Türkiye'nin AB üyeliğini dondurmayı gözden geçiririz) denildiği zaman tarihi boyunca asla diz çökmemiş, bu konularla ilgili 'aman' dememiş bir milletin fertlerinin 'aman bize öyle yapmayın' demesi mi lazımdı? Türkiye'nin kararlılığını göstermek açısından burada verilen cevap, yeterli bir cevaptır" değerlendirmesini yaptı. Zeybekci, AB standartlarını tutturmanın Türkiye'nin vazgeçilmez stratejik hedefi olduğunu ancak AB üyeliğinin bir devlet hedefi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber