Himmet yok diye eğitimden aldılar

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ndeki kripto pilotlarına yönelik Konya merkezli soruşturmada gözaltına alınınca itirafçı olan 79 subayın anlattıkları, örgütün kendi çıkarları için her yola başvurduğunu bir kez daha gösterdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 08:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Himmet yok diye eğitimden aldılar

HALİT TURAN

Çoğu pilot 79 subay itirafçı oldu. Pilotların anlattıkları ise FETÖ'nün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu:

İtirafçı bir pilot üsteğmen, örgütün kendi çıkarları için dini nasıl kullandığını şöyle anlattı: "Annem başı açık fotoğraf çektirmek istemeyince, bizden sorumlu örgüt abisi, 'Daha önce de bir aile aynı durumla karşılaştı. Çocuğun babasının rüyasına giren Peygamber Efendimiz, eşinin başını açtırarak fotoğraf çektirmesini söylemiş. Bu nedenle bu olayın dini yönden önemi çok büyük' diyerek ikna etti. Okulu bırakacağımı düşününce ise 'Sakın öyle bir şey yapma. Bu iş bizim için çok önemli. Sizler Peygamber tarafından müjdelenen insanlarsınız. Peygamberimiz zamanındaki sahabeler de sizin yaptığınız işi yapıyorlardı. Onlardan hiçbir farkınız yok' diyerek, beni etkilemeye çalıştı.

'ABİLERİNİZE ALKOL ALDIRIRDIK'

Başka bir itirafçı üsteğmen ise hafta sonu buluştuğu örgüt abisinin, "Biz eskiden abilerinize yeri geldiğinde kendilerini deşifre etmemeleri için alkol almalarına izin verip, yönlendirme yapıyorduk. Mecbur kalınca alkol almak zorunda kalıyorlardı. Hadi siz yine iyisiniz. Size sadece namaz kılmama ve oruç tutmama şartı var" dediğini anlattı. İtirafçı üsteğmen, örgütün kız arkadaşı olan, sigara içen, alkol alan ve toplantılara katılmayanları "Menfi, örgütün isteklerine tam itaat eden ve tüm kriterlere uyanlara da "Müspet" diye tanımladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber