'Herkes kimlik numaralarını öğrensin'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, bir süredir Türkiye genelinde altyapı çalışmaları devam eden e-devlet projesi kapsamında vatandaşların belediye ile ilgili iş ve işlemlerinin tamamında T.C. Kimlik Numarası'nı beyan etmeleri zorunluluğu getirildiğini bildirdi.

Başkan Prof. Dr. Öztürk, halen Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) sürdürdüğü Nüfus Tespit Çalışması ile bağlantılı olarak Nüfus Müdürlükleri'nin kimlik numarasını bilmeyen vatandaşlardan herhangi bir ücret almaksızın kimlik numarası işlenmiş yeni kimlik verdiğini açıkladı. Başkan Öztürk, "Vatandaşlarımızın bu konuda göstereceği hassasiyet kendilerine sunulacak hizmetlerin sayısını ve kalitesini daha da artıracaktır" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, e-devlet projesinin hayata geçirilebilmesi için son bir yılda hükümet düzeyinde bir dizi yasal ve idari düzenlemeler yapıldığını vurguladı. Başkan Prof. Dr. Öztürk bu konuda şöyle konuştu: "Bu kapsamda, belediyemiz sorumluluk alanında numarataj çalışmasını başarıyla tamamladık. İlçemizde nüfus sayım çalışmaları da TÜİK'in koordinasyonu ve belediyemizin altyapı desteğinde 24 Ocak 2007 tarihinde başlamıştır."

Öztürk, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu kanunun uygulanması ile ilgili Başbakanlık Genelgesi uyarınca; kişiler adına düzenlenecek olan her türlü kayıt, form, belge, beyanname ve benzeri evraklarda T.C. kimlik numarasına yer verileceğini belirterek, "T.C. Kimlik Numarası gerçek ve tüzel kişilerin her türlü işlem ve kayıtlarında esas alınacaktır. Buna göre, birimlerimiz T.C. kimlik numarası yazılı olmayan dilekçeleri kabul etmeyecek ve işleme koymayacaktır. Birimlerde kullanılan her türlü kayıt, form, belge, beyanname ve tutanaklarda T.C. Kimlik numarası yeri açılacak ve yazılacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber