Çankaya için Harvard taktiği

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Egemen Bağış, cumhurbaşkanlığı için Harvard öğretisini uyguladıklarını söyledi. ?Harvard'da liderlerin son dakikada karar vermeleri öğretilir? diyen Bağış, Erdoğan'ın adaylığına nisan ayında karar vereceğini belirtti

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Bağış, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı kararı için ?Harvard Öğretisi?ni adres gösterdi. Bağış, ?Harvard İşletme Okulu'nda yönetici ve liderlere, karar vermeleri gereken zamana kadar karar vermemeleri gerektiği öğretilir. Çünkü her saniye işler değişebilir. Politika da iş dünyasından farklı değildir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nisan sonu, mayıs başında yapılacak. Erdoğan da aday olup olmayacağına bu dönemde karar verecek? dedi.

EMİNE HANIM'IN TÜRBANI

Bağış, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ABD Georgetown Üniversitesi öğrencileri için düzenlenen program kapsamında, ?Türk dış politikası? konulu bir brifing verdi. Bağış, sadece

AKŞAM'ın bulunduğu ve TBMM'de bir süre önce düzenlenen brifingde, bir öğrencinin, ?Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, Emine Erdoğan'ın türbanı, Kemalist ve seküler olan Türkiye'yi nasıl etkileyecek? sorusuyla karşılaştı.

Başbakan'ın eşinin ve kızlarının türban takmayı tercih ettiğini belirten Bağış, Çavuşoğlu'nun eşi ile kendi eşinin ise türban takmadığını hatırlatarak, bu tür konuların AKP'de hiç mevzu bahis olmadığını kaydetti. Bağış, ?Türban konusunu, düşünce özgürlüğünün bir parçası olarak görmek istiyoruz. İnsanların nasıl mini etek, plajda bikini giyme hakkı varsa, türban takma hakkı da olması gerektiğini düşünüyoruz? dedi. Bağış, şöyle konuştu: ?Başbakan, konutunda resmi yemekler düzenliyor. Bu konut, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün tam karşısında bulunuyor. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini ve Emine Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bu tür davetlere katılması gerektiğini düşünelim. Başbakanlık Konutu'nda türban takılabilirken, hemen yolun karşısındaki Köşk'te de takılmasının devlete karşı bir tehlike oluşturacağını düşünmüyorum. Bir kumaş parçasının, yoldan karşıya geçince devlete karşı nasıl bir tehlike haline geldiğini anlamıyorum.?

Başörtülü oranı %63

TESEV'in 1999'da yaptığı ankete göre, başını bağlayan Türk kadını oranının yüzde 72.5 olarak tespit edildiğini hatırlatan Bağış, ?Muhafazakar bir parti olmamıza rağmen, biz iktidara geldikten sonra 2006'da yapılan ankette bu oran, yüzde 63'e düştü? dedi. İnsanların artık daha çok dua edip, daha az başını bağladığına dikkat çeken Bağış, ?Bunun hükümetle alakası yok. Bu, uluslararası bir trend. Teknoloji geliştikçe, insanlar daha çok kiliseye gider oldu.

Kendilerine yardım edecek bir inanç arayışına girdiler. Bu nedenle dinin, yanlış bir şekilde yorumlanıp kullanılmadığı sürece tehlike yaratacağını düşünmüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber