Terazi, rüşveti farklı tarttı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'ndeki rüşvet operasyonunda gözaltına alınan polislerden Gebze'de mahkemeye çıkarılanlar serbest kaldı. Kocaeli'nde mahkemeye sevk edilen polisler ise tutuklandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nce geçen hafta yapılan ve 30 polisin gözaltına alındığı rüşvet operasyonunun ardından yargı iki farklı karara imza attı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Kocaeli'ndeki mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında tutuklama kararı verildi. Ancak aynı suçtan Gebze'deki mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere "serbest" bırakıldı.

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Düzce-Gebze hattındaki D-100 karayolu üzerinde görev yapan bazı polislerin nakliye sektöründe fazla tonaj kullanan araçlara ceza yazmak yerine rüşvet aldıklarını belirleyerek geçen hafta operasyon başlattı.

Gebze Başsavcılığı'nca ön hazırlığı yürütülen ve "Tonaj" ismi verilen operasyonda 30 polisin yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) iki çalışanı ve rüşvet verdikleri belirlenen firma yetkilileri ile araç şoförleri gözaltına alındı.

Yasa gereği suç yeri nedeniyle Kocaeli'ndeki nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen yedi polis, "rüşvet almak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı dosya içinde 22 polis, iki Karayolları çalışanı ve sekiz vatandaş da Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Ancak zanlılardan iki polis, bir Karayolları görevlisi ve beş sivil vatandaş, savcılık ifadesi sonrasında serbest kaldı. Kalan 24 sanık da "rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme heyeti de, 24 zanlının tamamı hakkında "serbest" bırakılmaları yönünde karar verdi.

Mahkeme kararına gerekçe olarak delillerin karartılmasının ve zanlıların kaçmasının mümkün olmadığı, adreslerinin belli olduğu gerekçe gösterilir, Gebze Cumhuriyet Savcısı Niyazi Özkaya bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz etti. İtiraz kabul edilirse, serbest bırakılan 32 kişi yeniden gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber